Drie gemeenten protesteren gezamenlijk tegen het besluit van het ministerie van Economische Zaken om gaswinning bij Gorredijk te verlengen.
Drie gemeenten protesteren gezamenlijk tegen het besluit van het ministerie van Economische Zaken om gaswinning bij Gorredijk te verlengen. Foto: RondOm Vandaag

Drie gemeenten samen in protest tegen ministerie Economische Zaken

Politiek

BEETSTERZWAAG - De gemeente Opsterland maakt bekend dat het samen met de gemeenten Weststellingwerf en De Fryske Marren gaat optrekken en bezwaar maken tegen een besluit van het Ministerie van Economische zaken om de winning van koolwaterstoffen (waaronder gas) toe te staan bij Gorredijk. 

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft op 19 januari 2021 de aan Vermillion Energy Netherlands BV verleende winningsvergunning koolwaterstoffen Gorredijk verlengd tot en met 31 december 2039. 

Samen sterker en efficiënter dan alleen

De gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Fryske Marren konden zich niet vinden in deze verlenging en hebben elk voor zich pro-forma bezwaar gemaakt. Het is echter zowel politiek als processueel en financieel efficiënter in deze procedure verder gezamenlijk op te treden. 

Hierover is contact opgenomen met mr. R. van der Velde van advocatenkantoor Plas & Bossinade. Om de procedure te voeren moet nog een procesbesluit worden genomen en de advocaat gemachtigd worden namens ons proceshandelingen te verrichten. Daarna gaat de advocaat aan de slag namens de drie gemeenten.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03