Vijfde bij het WK Shorttrack in Dordrecht.
Vijfde bij het WK Shorttrack in Dordrecht. Foto: Website Itzhak de Laat

Itzhak de Laat finisht als vijfde bij het klassement op het WK

Sport

DORDRECHT-  De Leeuwarder inwoner van Heerenveen Itzhak de Laat is na vier afstanden als vijfde geëindigd bij het wereldkampioenschap shorttrack in Dordrecht. Bij de afsluitende superfinale finishte Itzhak prachtig als tweede. De grote Fransman Lepape zat hem echter dwars en dat scheelde hem een plekje. ze eindigden beide op 42 punten en omdat Lepape de superfinale wist te winnen ging de vierde eindplek naar hem.

De Hongaars Shaoang Liu is wereldkampioen geworden en zijn broer tweede. Itzhak deed goed mee dit weekend en er had meer ingezeten voor de creatieve shorttracker. Iets meer killersmentaliteit vertonen bijvoorbeeld. 

Uitstekende start met een ronde voorsprong

Itzhak pakte in de Superfinale bijvoorbeeld prachtig vanaf de start een ronde voorsprong, maar de Fransman Lepape die ook in dat groepje van een rondje voorsprong zat, ging door en pakte twee ronden voorsprong. Itzhak had met hem mee moeten gaan, vond commentator Niels Kerstholt. Dat is koersinzicht, mentaliteit en/of een combinatie van beide.

Of gewoon te weinig macht in de benen, maar dat lijkt bij de sterke Itzhak niet het geval want hij rijdt het hele weekend al goed mee voorin. In elk geval komt zometeen de relay nog, waar Nederland één van de favorieten voor het goud is omdat het gisteren de halve finale won. Daar kunnen de Friezen Itzhak, Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en import-schaatsFries Jens van het Wout het goud scoren al kan het met die hoge snelheden en de korte bochten ook zo anders worden. Spannend is het zeker.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00