Afbeelding
Foto: Facebookpagina Sam Mebius

Sam Mebius volbrengt zijn fietstocht naar Den Bosch voor diabetes

Gezondheid

FRIESLAND/DEN BOSCH - Sam Mebius heeft zaterdag zijn fietstocht van Heerenveen naar Den Bosch voltooid, geheel in stijl op gewone fiets zoals de bedoeling was. De 19-jarige Drachtster student aan NHL Stenden in Leeuwarden die exact een jaar geleden de diagnose diabetes kreeg, heeft met zijn fietstocht ruim 24.000 euro weten binnen te halen voor het Diabetes Fonds.

Wij konden niet bij zijn tocht van Friesland naar Brabant aanwezig zijn, maar gelukkig heeft Sam op zijn Facebookpagina een mooi verslag geschreven en enkele foto’s geplaatst van de tocht die hij samen met vriend Dennis fietsend volbracht. Wij zijn zo vrij om die tekst en foto’s over te nemen.

Sam schrijft een dag na zijn fietstocht:

Gisteren heb ik een jaar na mijn diagnose mijn mooiste dag met diabetes gehad. Om 05:00 vertrokken wij uit Heerenveen en rond 19:00 kwamen wij aan. Het was zeker een zware en pittige tocht, maar wij hebben echt een hele bijzondere dag gehad! Er stonden heel veel volgers langs de route. Mensen die de tijd namen om ons langs de kant aan te moedigen, maar ook mensen die ons eten en drinken gaven. 

Dit gaf zoveel motivatie en adrenaline. Het was leuk om jullie een keer in het echt te zien! Tijdens de tocht kregen we ook nog veel media aandacht. Met harde wind langs het IJsselmeer live een interview geven op de radio. I DID IT! Verder komen we in het Friesch Dagblad, Omroep Brabant, Brabants Dagblad, Bossche Omroep, Omrop Fryslan en nog veel meer. Zo gaaf!

Leuk verhaal: op een gegeven moment fietsten wij een brug over en zagen wij in de verte veel mensen. Wij dachten dat zij camera’s bij zich hadden en ik zei al: ‘Wow.. Die komen vast voor ons. Dat zijn er gewoon 5 joh..’. Helaas toen we er langs fietsen bleken het vogelspotters te zijn. Nog niet wetende wat er een paar uur later in Den Bosch zou gebeuren.

Wij kwamen aan in Den Bosch en al snel kwamen wij twee volgers tegen. We fietsen samen het laatste stukje naar Bakkerij Jan de Groot. Eenmaal toen wij de hoek om gingen zagen wij HEEL VEEL mensen bij de bakkerij! Allemaal pers en super lieve volgers. Doordat ik net 200 km had gefietst was ik helemaal in shock.

Het enige dat ik er nog van weet is dat ik @nadiabetes (eindelijk) heb ontmoet. Maar ook alle anderen mensen: dit deed echt heel veel met mij. Ik ben jullie zo dankbaar! Verder wil ik nog twee mensen in het zonnetje zetten. @elsbethvd en @marieke_e_r (mijn contactpersonen van @diabetesfonds ), ik ben jullie dankbaar.

Vanaf dag 1 hebben jullie mij geholpen met de actie. Ik wou groot, groter, grootst en tsja.. Dat kreeg ik! We houden zeker contact, want heel eerlijk.. Ik vind het nu ook wel jammer dat alles voorbij is. Editie 2022: HERE WE COME! Het eindbedrag staat nu op €24.264,00. De actiepagina blijft voorlopig nog open tot dat we de ECHTE cheque kunnen overhandigen op kantoor van @diabetesfonds . €25.000,00? GO FOR IT!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00