Wethouder Esther Verhagen brengt een zelfgemaakte taart bij Rita den Boer.
Wethouder Esther Verhagen brengt een zelfgemaakte taart bij Rita den Boer. Foto: Paul Kooi

Ludieke corona actie: ‘Bak iets lekkers voor een ander’

Samenleving

OOSTERWOLDE - In de toch wel sociaal, economisch en emotioneel lastige tijden van de coronapandemie waar we in verkeren toch een beetje warmte en gezelligheid te beleven is er in Ooststellingwerf een leuk initiatief bedacht. Onder de noemer ‘Bak iets lekker voor een ander’ geeft je een heerlijke zelfgebakken taart aan iemand uit je omgeving.

Het is een initiatief dat dat je overal kunt uitvoeren. Vandaar dat wij dit nieuwsbericht niet alleen op onze website Rondom Stellingwerven plaatsen, maar in onze vier andere Friese nieuwswebsites voor de regio’s Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek.

Geef je buren een taart en stuur ons een foto met verslagje

Het Ooststellingwerfse initiatief komt vanuit de gemeente, in andere gebieden kun je zo’n actie zoals hieronder omschreven is ook zelf uitvoeren. Stuur gerust verslagjes en foto’s van jouw taarten naar ons toe op het e-mailadres redactie@rondomvandaag.nl en we proberen de liefde en warmte en gezelligheid en smakelijkheid op onze wijze verder te verspreiden in Friesland. 

Het bericht van Ooststellingwerf over hun actie:

De gemeente vraagt: ‘Bak iets lekkers voor een ander’. Bak eens iets lekkers voor iemand die juist nu wel wat extra aandacht kan gebruiken. Dat is de kern van de actie ‘Heel Ooststellingwerf bakt’. De gemeente roept inwoners op om een taart, cake, koekjes of iets anders lekkers te bakken of te koken voor een buurtgenoot. Het is een actie die perfect past binnen het beleid van de gemeente, waarin ‘het naar elkaar omkijken’ gestimuleerd en gefaciliteerd wordt. 

De coronacrisis raakt iedereen, maar sommige inwoners iets meer dan anderen. In deze tijd van lockdown en een avondklok, neemt de eenzaamheid bij veel mensen toe. Vooral bij inwoners die alleen, oud of ziek zijn, jongeren en de mantelzorgers ligt eenzaamheid op de loer. 

‘Beetje licht brengen in donkere tijd’

Wethouder Esther Verhagen: “Iedereen in Ooststellingwerf kent wel iemand die zich nu in een lastige situatie bevindt of gewoon wat extra aandacht kan gebruiken. We maken gezamenlijk door het coronavirus een nare en ingrijpende tijd door, waar we met elkaar doorheen moeten. Iets lekkers bakken of koken voor een ander is een leuke en makkelijke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Het is niet de oplossing voor het probleem, maar we kunnen wel op deze manier een klein beetje licht brengen bij iemand die het nodig heeft. Bak je met ons mee?”

In Ooststellingwerf kun je er leuke prijzen mee winnen

Daarom zet de gemeente deze actie op touw. Iedereen kan meedoen! Bak iets lekkers voor een ander en breng dat (coronaproof) langs. De gemeente verloot vijf schorten en tien kookboeken van het populaire tv-programma ‘Heel Holland bakt’ onder de deelnemers. Om kans te maken, moet je drie dingen doen:

Dit moet je doen:

1) Zet je baksel op de foto. 2) Schrijf het recept uit. 3) Stuur de foto + het recept voor 3 maart naar de gemeente via Facebook of Instagram, of zet het in de reactie onder het Facebookbericht. 

Vergeet de hashtag #heelooststellingwerfbakt niet! Alle ingestuurde recepten worden door de gemeente gebundeld in het digitale kookboekje ‘Heel Ooststellingwerf bakt’.

Wethouder Esther Verhagen brengt een zelfgemaakte taart bij Rita den Boer.
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 38 minuten geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00