Afbeelding

Dagcentrum Ooststellingwerf toch open voor mensen met dementie

Algemeen

OOSTERWOLDE - Het Dagcentrum Ooststellingwerf voor mensen met dementie (gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde) gaat open. Waar de opening eerder werd uitgesteld vanwege de lockdown, is door de grote vraag en behoefte nu besloten toch open te gaan.

Juist door lockdown grote behoefte aan Dagcentrum voor mensen met dementie. Het Dagcentrum, dat gevestigd is in Stellinghaven Oosterwolde, is speciaal bedoeld voor ouderen met dementie die zelfstandig wonen. Eerder werd besloten de opening van het Dagcentrum uit te stellen vanwege de lockdown.

Hoewel de lockdown door het kabinet is verlengd, is nu toch besloten het Dagcentrum Ooststellingwerf te openen. “Juist in deze tijd blijkt de behoefte om even uit de bubbel te kunnen erg groot, zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers”, zegt projectleider Inez Overwijk. Uiteraard worden binnen het Dagcentrum de geldende coronamaatregelen vanuit het RIVM in acht genomen. Vanuit verschillende hoeken kreeg ZuidOostZorg te horen dat veel mantelzorgers voor mensen met dementie echt overbelast beginnen te raken. “Er zit voor hen geen pauze meer in de zorg voor hun naaste”, zegt Overwijk. “We willen voorkomen dat de problemen die er al zijn daardoor nog groter worden. Daarom hebben we besloten om in deze onzekere tijd tóch open te gaan.”

Jeannette Janssen, coördinator bij het Dagcentrum Ooststellingwerf, kijkt uit naar de start. Ze licht het besluit om toch open te gaan toe: “We starten met kleine groepen, zodat we veilig en verantwoord open kunnen gaan. Het is een uniek concept dat we samen met de gemeente Ooststellingwerf hebben ontwikkeld.” Volgens Janssen kan het Dagcentrum net dat beetje extra ondersteuning bieden aan zowel de persoon met dementie als de betrokken mantelzorgers. “Ik weet vanuit eigen ervaring hoe zwaar het zorgen voor je partner, vader of moeder met dementie kan zijn en vind het heel bijzonder dat ik als coördinator van het Dagcentrum Ooststellingwerf een bijdrage mag leveren om het leven met dementie net wat mooier te maken.”

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00