Uitstel voor initiatief ‘Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek’ | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
maandag 25 januari, 2021 17:54
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Uitstel voor initiatief ‘Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek’

Het initiatief voor het realiseren van een historische fiets- en wandeltocht Donkerbroek mag worden uitgesteld naar dit jaar, volgens de gemeente Ooststellingwerf. De subsidie blijft geldig, ondanks dat het initiatief waarschijnlijk een jaar later dan gepland zal worden uitgevoerd vanwege de coronaperikelen.


Door de coronacrisis en de beperkende maatregelen kunnen verschillende initiatieven die eerder een subsidie uit Het Fonds hebben ontvangen niet worden uitgevoerd. Diverse initiatiefnemers hebben inmiddels gevraagd om extra uitstel zodat hun project of evenement in 2021 kan worden uitgevoerd of georganiseerd. Op 23 juni 2020 heeft het college al besloten een aantal initiatieven uitstel van de uitvoering te verlenen.

Corona lockdowns zitten voorlopig nog hinderlijk in de weg

Het initiatief “Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek” van Dorpsbelang Donkerbroek vraagt nu ook om uitstel. Het verzoek om uitstel is gebaseerd op de volgende criteria: De aangevraagde subsidie bij het IMF (co-financiering) werd in december 2019 afgewezen. De aanvraag werd opnieuw ingediend. De toezegging van subsidie uit het IMF kwam in april 2020. Echter op dat moment was uitvoering van het project niet mogelijk door de eerste corona uitbraak.

Dit gaf een vertraging en daardoor kon de voorbereiding van het project pas na de zomervakantie starten. Ook de tweede corona uitbraak levert wederom vertraging op. Het college heeft besloten om de uitvoeringstermijn voor het uit Het Fonds gesubsidieerde initiatief “Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek” met één jaar te verlengen omdat uitvoering in 2020 niet meer mogelijk is door de corona-richtlijnen.

Meer berichten