Afbeelding

Uitstel voor initiatief ‘Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek’

Algemeen

Het initiatief voor het realiseren van een historische fiets- en wandeltocht Donkerbroek mag worden uitgesteld naar dit jaar, volgens de gemeente Ooststellingwerf. De subsidie blijft geldig, ondanks dat het initiatief waarschijnlijk een jaar later dan gepland zal worden uitgevoerd vanwege de coronaperikelen.

Door de coronacrisis en de beperkende maatregelen kunnen verschillende initiatieven die eerder een subsidie uit Het Fonds hebben ontvangen niet worden uitgevoerd. Diverse initiatiefnemers hebben inmiddels gevraagd om extra uitstel zodat hun project of evenement in 2021 kan worden uitgevoerd of georganiseerd. Op 23 juni 2020 heeft het college al besloten een aantal initiatieven uitstel van de uitvoering te verlenen.

Corona lockdowns zitten voorlopig nog hinderlijk in de weg

Het initiatief “Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek” van Dorpsbelang Donkerbroek vraagt nu ook om uitstel. Het verzoek om uitstel is gebaseerd op de volgende criteria: De aangevraagde subsidie bij het IMF (co-financiering) werd in december 2019 afgewezen. De aanvraag werd opnieuw ingediend. De toezegging van subsidie uit het IMF kwam in april 2020. Echter op dat moment was uitvoering van het project niet mogelijk door de eerste corona uitbraak.

Dit gaf een vertraging en daardoor kon de voorbereiding van het project pas na de zomervakantie starten. Ook de tweede corona uitbraak levert wederom vertraging op. Het college heeft besloten om de uitvoeringstermijn voor het uit Het Fonds gesubsidieerde initiatief “Historische fiets en wandeltocht Donkerbroek” met één jaar te verlengen omdat uitvoering in 2020 niet meer mogelijk is door de corona-richtlijnen.

Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 2 uur geleden
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Grip en Glans maakt het leven leuker Zorg & Welzijn 13 apr, 09:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00