Bakkerij Vliegendehond
Bakkerij Vliegendehond

Al veertig jaar vindt u de perfecte krenten- en oliebollen bij Bakkerij Vliegendehond

Bedrijf in beeld

WOLVEGA - Al meer dan veertig jaar maakt Bakkerij Vliegendehond in Wolvega in de decembermaand heerlijke ambachtelijke oliebollen. Wat ooit begon als een klein project is uitgegroeid tot een grote onderneming die in één week meer dan 80.000 oliebollen produceert. Ondanks die enorme aantallen houden de bakkers altijd oog voor het proces en wordt het recept en de bereidingswijze nog elk jaar verbetert.

Al meer dan veertig jaar verkoopt Bakkerij Vliegendehond in de laatste week van het jaar oliebollen. Ivo Vliegendehond heeft hier al jaren de leiding over en kan veel vertellen over de geschiedenis van de oliebol in de bakkerij: “Mijn pake is ermee begonnen en toen ik betrokken raakte met het bedrijf, ik was zo’n vijftien jaar, vroeg mijn vader of ik dat niet ook wilde doen. We zijn klein begonnen, maar inmiddels zijn we hard gegroeid. Er gaan nu in één week meer dan 80.000 bollen over de toonbank!”

Die populariteit is, volgens Ivo, zeker ook te wijten aan het succes dat de bollen hadden in de AD Oliebollentest: “Zo’n dertien jaar geleden bedachten we dat het wel leuk zou zijn om hieraan mee te werken en in het eerste jaar deden we het gelijk heel goed. Van de 100 tot 120 oliebollenbakkers kwamen wij in de top twintig. Het tweede jaar insgelijks maar in het derde jaar kwamen we al op de derde plek!”

Dat de oliebollen van Vliegendehond zo lekker zijn, komt door de aandacht die de bakkers hebben voor zowel het recept als het proces: “Als bakker weet je hoe belangrijk de producten zijn die je gebruikt, maar heb je ook aandacht voor de bereidingswijze. Dankzij de AD oliebollentest ben ik me nog meer gaan verdiepen op de details.” In de loop van de jaren pastte de bakker het recept en de maakwijze steeds een beetje aan, met als resultaat dat er nu heerlijke, knapperige en luchtige bollen over de toonbank gaan.

Bakkerij Vliegendehond
Van Harenstraat 74
8471 JG Wolvega

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
.
Dit is er allemaal te doen op Koningsdag Evenement 21 apr, 08:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00