Afbeelding

Een opleiding bij het Volwassenen College kan je leven veranderen

Educatie

Het Volwassenen College, waar in Fryslan in korte tijd herintreders en omscholers worden opgeleid tot Doktersassistente, heeft het afgelopen jaar goed kunnen
afsluiten met de studenten. Ondanks de Coronacrisis.

Van maart tot juni zijn alle lessen online gegeven. Er is geen contactuur gemist en er zijn zelfs allerlei extra initiatieven geweest. De examenresultaten gaven geen verschillen aan. Maar elkaar zien bij de lessen heeft wel een meerwaarde voor wat betreft het sociale aspect, zegt Karin Reidinga, een van de docenten. 

Echter er zijn ook studenten die met quarantaine te maken hebben gehad of zelf onder een risicogroep vallen en dan gaat in de huidige situatie de voorkeur juist uit naar online lessen. Daarom worden sinds de tweede coronagolf lessen in de klas afgewisseld met online lessen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om lessen te volgen.

De stages hebben een tijdje bijna stilgelegen, maar inmiddels zijn er weer steeds meer adressen waar men een stagiaire aanneemt. En dat mes snijdt aan twee kanten, want na de tijdsinvestering in het begin heeft de praktijk dan wel iemand in huis die haar ‘handen laat wapperen’ omdat ze vanuit
levenservaring en eerdere werkervaring goed inzetbaar is in de gezondheidszorg.

Veel praktijken die een stagiaire van ons hebben gehad, willen volgende keer weer een volwassene, aldus Reidinga. Eenmaal afgestudeerd is werk vinden geen probleem. Doktersassistente is een vak waar levenservaring juist een voordeel is. De diploma-uitreiking is begin Januari. Maar alle studenten die klaar zijn met de opleiding hebben al een baan. Een hoopvol begin voor het nieuwe jaar.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 13 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00