Kerstkuier Elsloo
Kerstkuier Elsloo

Kerstkuier-editie Elsloo voor het eerst afgelast

Samenleving

ELSLOO. De IJsclub “De Oefening”-organisatie van de jaarlijkse kerstkuier op Eerste Kerstdag heeft vanwege het corona-virus besloten de komende editie op 25 december a.s. niet door te laten gaan. Omdat er ook veel onzekerheid en duidelijkheid of en in welke vorm evenementen alsnog door zouden kunnen gaan, speelt mee om dit traditionele evenement in Elsloo logischer wijs af te gelasten. Het is de eerste keer dat de kuier in haar bestaan is afgelast.

De organisatie heeft er vertrouwen in dat zij de eerstvolgende editie volgend jaar wel kan organiseren. Vorig jaar werd de 50e editie georganiseerd met een speciale- en exclusieve kuiertocht, tentoonstelling en met 390 deelnemers.

Soms zag het landschap rond de kerstdagen er allesbehalve winters uit met regen en natte sneeuw of lag er juist wel een dik pak sneeuw, ijzelde het of waren de wegen door hevige sneeuwval bijna onbegaanbaar, het wandelevenement werd georganiseerd. Veelal waren de weergoden de organisatie goed gezind. Wel ging dit soms gepaard met minder deelnemers.                                                                 

Zelfs toen de thuishaven, café ’t Anker, in het centrum van het dorp, afbrandde, werd er uitgeweken naar de Olde Tramhalte op het Noord en ging de kuier met wat inprovisatie toch door.

De kerstkuier heeft een lange historie, de oudste kerstkuier op dit gebied. Door de in 1970 al afgesproken traditie te respecteren met het lopen in groepen o.l.v. plaatselijke gidsen, na afloop gezamenlijk nuttigen van de aangeboden erwtensoep, de ontvangst van de kerstman, de stop onderweg met chocolademelk of glühwein en midwinterhoornblazen, wisten de organisatoren door de jaren heen deze zeer gewaardeerde kuier in tact te houden.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00