Afbeelding
Foto: LinkedIn

Marian Jager-Wöltgens wordt voorgedragen als vierde wethouder

Algemeen

Marian Jager-Wöltgens wordt voorgedragen als vierde wethouder van de gemeente Ooststellingwerf. Op 15 december 2020 wordt het voorstel van de selectiecommissie voor haar benoeming behandeld in de raadsvergadering.

Met het vaststellen van het advies van ervaren oud-burgemeester Hayo Apotheker in september 2020 heeft de raad van Ooststellingwerf besloten een vierde wethouder te zoeken met een scherpe politieke antenne en gevoel voor de samenleving, die het dagelijks bestuur nog verder kan verbreden. De gevormde selectiecommissie, bestaande uit 5 raadsleden, heeft vervolgens een profiel opgesteld voor de vierde wethouder.

Op basis van dit profiel heeft de selectiecommissie Marian Jager-Wöltgens uit Oosterwolde uitgenodigd voor een gesprek. Daaropvolgend heeft zij, op haar verzoek, een oriënterend gesprek gehad met het college van B&W. Alle fractievoorzitters van de gemeenteraad hebben de selectiecommissie laten weten het voorstel te steunen. Marian Jager-Wöltgens is 66 jaar en heeft een jarenlange bestuurlijke ervaring.

Haar (politieke) werkervaring:
Zo was ze voorheen wethouder namens de PvdA in Ooststellingwerf vanaf 1988 tot 1991 en was lid van de Provinciale Staten van 1991 tot 1994. Van 2009 tot 2014 was ze opnieuw wethouder in Boarnsterhim in een zakencollege. In 2014 is Marian Jager-Wöltgens enkele maanden waarnemend burgemeester van Opsterland geweest. Verder heeft ze bestuurlijke ervaring als voorzitter Nationaal Park Drents-Friese Wold, als lid van het dagelijks bestuur van het Wetterskip Fryslân, als vicevoorzitter raad van toezicht van Fier, lid raad van commissarissen van Omrin / Afvalsturing Friesland NV, als voorzitter maatschappelijke adviesraad Staatsbosbeheer Fryslân en als voorzitter raad van toezicht Zorggroep Liante.

Ze heeft veel politieke ervaring
De selectiecommissie is blij dat Marian Jager-Wöltgens van harte bereid is om zich in te zetten als wethouder voor de gemeente Ooststellingwerf. Volgens Tammo Munting, voorzitter van de selectiecommissie, haalt de gemeente met Marian Jager-Wöltgens veel bestuurlijke ervaring in huis.

“Als voorzitter van het Nationaal Park Drents-Friese Wold heeft ze ook laten zien dat ze een verbindende factor is tussen natuur, landbouw en recreatie”. Marian Jager-Wöltgens: “Ik zie ernaar uit om met de gemeenteraad en het college, maar ook samen met de burgers van Ooststellingwerf de komende tijd te werken aan een leefbare, dynamische en aantrekkelijke gemeente.”

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00