Martin Eisen richt twee jaar geleden met twee compagnons transportbedrijf WDH op.  Waar WDH voor staat? Wij Doen Het!
Martin Eisen richt twee jaar geleden met twee compagnons transportbedrijf WDH op. Waar WDH voor staat? Wij Doen Het! Foto: eigen foto

Martin Eisen: ‘Ik ben trots op wat we hebben bereikt’

Zakelijk

OOSTERWOLDE - Martin Eisen is vrachtwagenchauffeur en deels eigenaar van transportbedrijf WDH uit Oosterwolde. Het bedrijf is groeiende, waardoor hij steeds meer op kantoor zit in plaats van achter het stuur. Hoewel het hard werken is, geniet hij volop. In verband met de dag van de vrachtwagenchauffeur zet Rondom de transportsector in het zonnetje. Want zonder vrachtwagenchauffeurs staat ons land en feitelijk dus ook de economie stil. Dus bij deze: dankjewel.

U heeft de witte vrachtwagens met het blauwe WDH-logo vast wel eens voorbij zien rijden. Martin Eisen (manager planning), Marcel van Straaten (algemeen directeur administratie) en Klaas Peter Mulder (wagenparkbeheerder) zijn de gezichten achter het bedrijf. Waar WDH voor staat? Wij Doen Het! Een simpele, maar duidelijke boodschap, passend bij hun missie om hoogwaardige diensten te leveren aan hun klanten. Eisen: “We proberen er alles aan te doen om aan de specifieke wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.”

Dat maakt het soms lastig, maar tegelijkertijd ook leuk. Eisen houdt er wel van om uitgedaagd te worden. Vanaf zijn achttiende werkt hij als chauffeur voor een transportbedrijf in Drachten. Dat doet hij ruim tien jaar, om vervolgens planner te worden. Hij is hoofdplanner als hij in zijn vrije tijd zijn ondernemingspapieren haalt. “Ik had nog geen concrete plannen, maar wist dat ik op een dag een eigen bedrijf wilde starten.”

Die kans komt wanneer zijn oude werkgever wordt overgenomen door een concurrent. “Dan zou ik voor een groot bedrijf moeten werken en dat past niet bij mij. Dus wist ik: dit is het moment.” Het mooie is dat oude klanten hem opnieuw vinden en hun producten nu door WDH laten vervoeren. “Zo begon het te rollen en dat doet het nog steeds. Daar ben ik super trots op. We zijn nu ruim twee jaar bezig en hebben inmiddels twaalf vrachtauto’s rijden. Waarvan de helft geleased wordt en de andere zes ons eigendom zijn.”

Het is hard werken, maar daar zit Eisen niet mee. “Wij zijn breed inzetbaar en doen geen specifiek transport. We willen alles aanpakken. Als je breed inzetbaar bent, kun je ook breed je omzet halen.” Hoe handig dat is blijkt wel nu bepaalde sectoren het moeilijk hebben door corona. Sommige opdrachtgevers hebben het nu heel rustig, waar anderen het opeens heel druk hebben. Gelukkig kunnen wij daar flexibel mee omgaan.” Over het algemeen vervoert hij veel staal, isolatiemateriaal, fietsen en machineonderdelen. Vooral in Nederland.

Zelf rijdt hij ook nog. Hij schat in dat hij een kwart zijn tijd achter het stuur zit. “Dan begin ik ’s ochtends vroeg en zorg ik dat ik rond de middag weer op kantoor ben.” En hoe leuk hij het rijden ook vindt, hij beseft dat hij het niet kan blijven doen. “Daar worden we eigenlijk te groot voor. Natuurlijk is het fijn dat ik kan bijspringen wanneer het nodig is, maar ik organiseer de planning en onderweg is het moeilijk het overzicht te bewaren.”

Door zijn ervaring als chauffeur, weet hij zich goed in te leven in zijn werknemers. "Althans dat is wat vaak hoor. Veel planners hebben het vak op school geleerd en hebben daardoor een heel ander beeld dan hoe het in de praktijk werkt.” Zo zijn de chauffeurs bij WDH nooit langer dan twee dagen per week van huis en kunnen ze bijna elke avond thuis mee eten. "Het is belangrijk om een privéleven te hebben. Het werk is zwaar genoeg, dus is het fijn om aan het eind van de dag bij je familie te kunnen zijn. Dat heb ik zelf ook altijd het fijnst gevonden.” Een uitstapje naar het Sauerland om kerstbomen te halen, is dan echter een welkome afwisseling. "We waren met vier wagens op pad en hebben daar overnacht. Die ritjes zijn voor mij de kers op de taart, waar ik nog een mooi tijdje op kan teren.”

Martin Eisen is chauffeur, planner en baas in één

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 1 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 3 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00