vrijdag 30 oktober, 2020 12:04
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Multifunctionele Bedrijfsunits Appelscha:

Multifunctionele Bedrijfsunits Appelscha; dé hotspot voor creatieve en doortastende ondernemers en aanpakkers

Fase 2 gaat van start

APPELSCHA - Vorig jaar december werd het laatste gebouw van drie panden met bedrijfsunits opgeleverd in Appelscha. Diverse kleine bedrijven, ZZP’ers en particulieren waren gecharmeerd van deze ruime panden en deden hun intrek. Inmiddels zijn al die 28 units verkocht en daarom zijn initiatiefnemers Rob Brouwer van Bedrijfsplanning Bollenstreek BV uit Nieuw Vennep en Gerben Welles van Bedrijfsunits Appelscha (en Welles Hout) begonnen met de verkoop van het fase 2 terrein met drie panden, waarvan het eerste pand volgend jaar wordt opgeleverd bij voldoende interesse.  


Het terrein waar de bedrijfsunits op gebouwd is was eigendom van Welles Hout uit Appelscha. Door de economische crisis werd het bedrijf wat kleiner en zo kwam het terrein, wat eerst gebruikt werd voor houtopslag en als showterrein, vrij. Steeds meer ondernemers meldden zich bij eigenaar Gerben Welles met de vraag of zij ook een stukje grond konden kopen of huren: “Zo kwam ik op het idee om meerdere bedrijfsunits te realiseren,” vertelt Welles. Nu er een totaalplan is ontwikkeld hebben ondernemers en particulieren de mogelijkheid om een kant-en-klaar plekje te betrekken.” 

Welles deelde de realisatie van de bedrijfsunits op in twee fases. De drie bedrijfsunits van fase 1 werden de afgelopen 2 jaar opgeleverd: “Er zit nu een hele diverse groep ondernemers in. Kleine bedrijven die er hun werk in uitoefenen of materialen in op slaan tot particulieren die de ruimte gebruiken om te klussen of een camper in te stallen. Er heerst een goede sfeer in de units. De ondernemers treffen elkaar af en toe met een kop koffie en leren elkaar ook beter kennen. Dat is ook één van de grote voordelen van zo’n bedrijfsunit. Je bent niet alleen, er is altijd wel iemand aan wie je raad of hulp kan vragen.” Eigenaren van een bedrijfsunit worden ook verenigd onder een Vereniging van Eigenaren (VvE). Op die manier mogen eigenaren overleggen en meebeslissen over wat er gebeurt met de panden en met het gemeenschappelijk terrein. 

Ligging 

De tweede fase is net van start gegaan. Op een ander terrein, achter de brandweerkazerne aan de Industrieweg in Appelscha, wordt begonnen met de verkoop van nieuw te bouwen bedrijfsunits. Deze zullen vergelijkbaar zijn met de units die eerder gebouwd zijn. Ze zijn uitermate geschikt voor een werkplaats of opslag van materialen. De units worden casco opgeleverd maar er is in overleg veel te regelen. De locatie van de nieuwe units is door de gemeente aangewezen voor kleinschalige industriële bestemming. Dat betekent dat alleen bedrijven in de categorie 1 en 2 zich op deze plek mogen vestigen. Het terrein is goed bereikbaar en ligt vlak bij de N381 en N351. Hierdoor bent u zowel vanuit Groningen, Friesland en Drenthe zo bij uw unit. 

Bestemming 

De units zijn multifunctioneel en geschikt voor veel doeleinden. Zo zijn ze te gebruiken voor het uitoefenen van dagelijkse werkzaamheden van de kleine ondernemer, bijvoorbeeld die van een meubelmaker of interieurbouwer. Het is ook zeker geschikt voor het verkoop van goederen via internet, bijvoorbeeld als opslag voor webshophouders of als depot voor koeriersdiensten. Particulieren zijn ook welkom bij de bedrijfsunits. Het is bijvoorbeeld een veilige en droge plek om uw camper of oldtimer te stallen. U heeft altijd toegang tot uw camper, caravan of auto. Daarnaast is de unit waardevast en dus een investering voor de toekomst. De units zijn ook geschikt om in te hobbyen. Fervente klussers zullen in hun unit een plek vinden waar ze droog en warm met hun hobby bezig kunnen zijn. Dat betekent geen troep thuis, in de garage of voor de deur, maar alles veilig op een afgesloten plek. 

Algemene informatie 

De units zullen in meerdere afmetingen worden opgeleverd, zodat er altijd een passende ruimte voor uw activiteiten gevonden kan worden. Ze variëren van 24,5 m2 tot maar liefst 75 m2 vloeroppervlakte. Uiteraard is het mogelijk om meerdere units samen te voegen. Omdat de unit uw eigen bezit is heeft u het voor het zeggen en zijn de mogelijkheden (bijna) eindeloos. Welles: “In de vorige fase hebben veel ondernemers een verdiepingsvloer geplaatst (zelf of door een aannemer) waardoor hun vloeroppervlakte praktisch verdubbeld is. We luisteren heel goed naar wat onze kopers willen. De indeling van de unit mag u helemaal zelf bepalen. De bedrijfsverzamelgebouwen worden gebouwd op een volledig bestraat bedrijfsterrein met voldoende parkeervakken en een nette uitstraling. Wat betreft de beveiliging zal er overlegd worden met de VvE: “Bij fase 1 zagen we dat de ondernemers en particulieren graag de open uitstraling van de locatie wilden behouden. Daarom hebben zij ervoor gekozen geen hekwerk en poort te plaatsen. Voor fase 2 zullen we hierover uiteraard weer in gesprek gaan met de kopers.” 

Kortom, de bedrijfsunits in Appelscha zijn een perfecte plek om uw bedrijf te vestigen. Het terrein zal een hotspot worden van creatieve en doortastende ondernemers en aanpakkers. Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op de website www.bedrijfsunitsappelscha.nl. Neem vooral ook vrijblijvend contact op met Bedrijfsunits Appelscha om te vragen naar de mogelijkheden voor uw werkzaamheden. Informatie en verkoop:

Gerben Welles, tel. 06-20981462, bedrijfsunitsappelscha@gmail.com, www.bedrijfsunitsappelscha.nl

Meer berichten