Regenboogvlag.
Regenboogvlag. Foto: Bol.com

Ooststellingwerf ondersteunt activiteiten voor LHBTI'ers

Educatie

De gemeente Ooststellingwerf wil uitstralen dat het een gemeente is waar iedereen - van elke geaardheid - welkom is en ondersteunt daarom verschillende activiteiten die in het teken staan daarvan.

De gemeente schrijft: "Aandacht voor LHBTI bij jongeren is speciaal door onze gemeenteraad aan de doelenboom in de Visie op samenleving toegevoegd. De gemeente Ooststellingwerf wil een inclusieve samenleving zijn en dan is het belangrijk aandacht te hebben voor deze doelgroep. Daarom werken we vanuit de Visie op Inclusie en de doe-agenda Goed Opgroeien samen op dit thema door een plan van aanpak te maken specifiek op LHBTI+ dat we aan de Raad voorleggen."

"Dit doen we door dit plan te integreren in de doe-agenda Goed Opgroeien en de Lokale Inclusie agenda die allebei in de maak zijn. Het college heeft besloten om een aanpak te ontwikkelen op het thema LHBTIQ+ in samenspraak met jongeren en ketenpartners zoals bijvoorbeeld scholen, de regenboogvlag te hijsen op Coming Out day en de raad via een mededeling te informeren over de inspanningen die we (gaan) doen."

Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 55 minuten geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00