Afbeelding

Hoe belangrijk is de zelfstandig winkelier voor Oosterwolde?

Zakelijk

Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Ze ondersteunen veel plaatselijke activiteiten en verenigingen en zijn vaak actief in besturen. Dat vinden de betreffende winkeliers vanzelfsprekend. Maar juist omdat zij het vanzelfsprekend vinden is die inzet lang niet altijd voldoende bekend. Vandaar dat de winkeliers iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad. De reacties worden eind november aangeboden aan ’politiek Den Haag’. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, de langste kartonnen slinger.

Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek. Dat ligt van maandag 5 oktober t/m donderdag 8 oktober bij Albert Heijn (Stipeplein 14 Oosterwolde) 

In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van de vele activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Nu krijgen de klanten en de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf de kans om aan te geven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.

Guinness wereldrecord

Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Ze verwachten zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.

Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken

De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.

Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan ‘politiek Den Haag’.

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 23 uur geleden
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00