Afbeelding
Foto: gemeente Ooststellingwerf

Ooststellingwerf test duurzame lantaarnpaal

Algemeen

OOSTERWOLDE - Tussen Oosterwolde en Langedijke is een duurzame lantaarnpaal geplaatst die werkt op zonne-energie. De gemeente doet hiermee ervaring op met misschien wel de verlichting van de toekomst en verbetert hiermee de verkeersveiligheid. 

 Inwoner Immy Bosma vond het wel heel donker, als je via de rotonde bij Oosterwolde richting Langedijke fietste. Daarom heeft een verzoek ingediend bij Plaatselijk Belang Langedijke, Plaatselijk Belang Langedijke heeft daarop de gemeente verzocht om deze extra oriëntatieverlichting te plaatsen langs de Boekhorst. In 2017 zijn er op het verzoek van deze belangengroep al drie extra lichtpunten geplaatst langs deze weg. Daar is nu een duurzame lantaarnpaal aan toegevoegd, als extra oriëntatielicht voor langzaam verkeer zoals fietsers. 

Veel schoolgaande jeugd uit Langedijke maakt gebruik van deze weg. “We zijn altijd aan het kijken hoe we de openbare ruimte kunnen verbeteren. Deze innovatieve lantaarnpaal zorgt er voor dat fietsers weer een stukje veiliger van A naar B komen ” aldus wethouder Esther Verhagen.

De duurzame lantaarnpaal is een LED lichtpunt en heeft bovenop een zonnepaneel. Overdag wordt de accu geladen en het licht brandt alleen wanneer het donker is. De lichtmast is hiermee volledig zelfvoorzienend.  

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00