Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer

Subsidie-aanvraag van 7,6 ton voor versterken Landschap Drents Friese Grensstreek

Cultuur

De vier gemeenten Ooststellingwerf, Westerveld, de Wolden en Midden-Drenthe vragen ruim 760.000 euro subsidie aan bij de Nederlandse overheid om het Nationaal Park Drents Friese Wold te verbeteren. Eén van de ambities is om de beleving van de natuurgebieden en het omliggende landschap met daarin de dorpen te versterken. De provincies Friesland en Drenthe dragen samen 550.000 euro bij. Bij elkaar gaat het om een inzet van uren en geld ter waarde van 1,5 miljoen voor het project. 

Ooststellingwerf schrijft: "Het Nationaal Park Drents Friese Wold is van groot belang voor het leefklimaat en de economische ontwikkeling van Ooststellingwerf. Daarom neemt gemeente Ooststellingwerf deel aan het bestuurlijke platform Regionaal Landschap Drents Friese Grensstreek. De gemeente is vertegenwoordigd in de gelijknamige stuurgroep, die afspraken maakt over de samenwerking van betrokken partners ken het gebruik en het beheer van dit gebied."

Eén van de ambities is om de beleving van de natuurgebieden en het omliggende landschap met daarin de dorpen te versterken. Het rijk deelt deze ambitie voor alle nationale parken en heeft daarom een standaard Nationale Parken Nieuwe Stijl ontwikkeld en een subsidie beschikbaar gesteld voor een verkenning naar de wijze waarop een grotere verwevenheid plaats kan vinden. De stuurgroep heeft een aanvraag voorbereid waarmee geld beschikbaar komt voor dit doel.

De vier gemeenten in de stuurgroep ondersteunen deze aanvraag, mits de zeggenschap van de gemeenten over het landelijke gebied gewaarborgd is. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in te stemmen met indiening ervan en wethouder Hijlkema te mandateren om deze namens het college van Ooststellingwerf te ondertekenen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00