Afbeelding

Eerlijke en persoonlijke oogzorg; bij Robtiek ben je aan het juiste adres

Bedrijf in beeld

NOORDWOLDE - Al bijna achttien jaar is Robert Groen een bekend en herkend gezicht in Noordwolde. In 2002 opende de optometrist zijn winkel Robtiek aan Hoofdstraat Oost 15. Hier helpt hij zijn klanten met alles wat zij op ooggebied nodig hebben, van oogmeting tot montuurkeuze, van lenzenadvies tot computerbrillen: “Als zelfstandig optometrist heb ik veel meer vrijheid in mijn werk en kan ik mijn klanten passender en persoonlijker helpen.”

Robert Groen is niet geboren in Friesland. Hij woonde in het Westen, waar hij de opleiding tot optometrist in de jaren ‘90 afrondde: “Ik was zowel geïnteresseerd in techniek als in mensen. Als optometrist verbind je die twee aspecten, dat trok mij. Daarnaast wilde ik eigenlijk gelijk aan het werk en niet jaren aan het studeren zijn. De opleiding pastte goed bij die wens.” in 1999 vertrok Robert, samen met zijn toenmalige vrouw, naar Friesland: “Mijn ex-vrouw had familie wonen in de provincie. Elk weekend gingen we daarheen, omdat we  daar heerlijk konden wandelen. Toen zij verhuisden, zijn we zelf een plekje gaan zoeken hier.” Ze vonden het huis aan Hoofdstraat Oost en besloten een gedeelte hiervan te gebruiken als winkel. 

Tot dan toe had Robert nooit als zelfstandige optometrist gewerkt: “Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik die sprong zou wagen. Werken bij een baas beviel mij wel, maar toch kwam dit op mijn pad. Ik doe het inmiddels al bijna achttien jaar met plezier.” Vanaf 2002 werkt Robert als kleine zelfstandige en dat bevalt hem prima: “Ik heb veel vrijheid en mijn werk is all-round. Als ik in loondienst werkte zat ik soms dagenlang in een hokje om lensmetingen te doen, daar word je op een gegeven moment niet meer blij van.”

Robert is optometrist, dat net iets anders is dan een opticien: “Een optometrist kijkt ook in het oog. Zo kan ik bijvoorbeeld zien of er iets aan de hand is wat een oogmeting kan belemmeren. Daarnaast kan ik mensen ook naar de oogarts sturen, als ik iets zie wat ik niet vertrouw.” Robert is naast optometrist ook lenzenspecialist. 

Dat Robert een zelfstandige optometrist is, is niet alleen fijn voor hemzelf, ook klanten halen er een aantal voordelen uit. Zo is Robert heel allround en kan hij zijn klanten op het gehele traject ondersteunen: “Wanneer u bij een grotere zaak naar binnen stapt, komt u met veel mensen in aanraking. De ene doet een intakegesprek met u, de andere meet uw ogen en weer iemand anders helpt u met het uitzoeken van een passend montuur. U heeft dan misschien het gevoel dat u steeds wordt doorgegeven. Ik help u in het hele project, dat geeft wel zo’n fijn gevoel.”

Robert houdt van zijn beroep, omdat het elk uur weer anders is: “Het is niet alleen maar brilletjes maken. Dan doe ik weer een reparatie, dan doe ik oogmeting en dan help ik iemand aan een mooie bril. Daarnaast geef ik ook eerlijk advies, ook over brillen van andere winkels. Als het goed is, dan is het goed. Ik ga niet een bril van een collega afkraken. Dat past niet bij mij. Ik wil mensen zo goed mogelijk helpen.” 

In de winkel kun je dus niet alleen terecht voor advies of metingen, maar je kan er ook een mooi, nieuw montuur vinden. “Ik ben niet zo merkbewust en vind het belangrijker dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Natuurlijk hebben we wel een aantal merken, zoals Calvin Klein, Nike of Dutch, maar ik wil vooral dat mensen een goede bril krijgen voor een goede prijs.” Bij Robtiek vindt u dan ook niet brillen van het hoogste segment: “Ik denk dat daar in Noordwolde ook niet echt een merk voor is. Mensen gaan toch naar de dorpswinkel voor ‘gewoon’ een goede bril.” 

Het afgelopen jaar is Robert druk bezig geweest om zijn winkel wat aan te pakken. Die was na achttien jaar al wel wat verouderd. Dat doet Robert allemaal op z’n eigen tijd: “Als zelfstandige ondernemer heb je niet iemand op wie je het werk kan afschuiven, ik doe alles zelf.” Op maandag en dinsdag, als Robtiek gesloten is, werkt Robert dan ook aan de winkel. Hij heeft onder andere al geschilderd en de verlichting is aangepakt. Ook het interieur wordt aangepakt, maar dat is nog wel een flinke kluif: “Ik wil daar goed over nadenken en daar neem ik dan ook mijn tijd voor.” Klanten worden zeker uitgenodigd om af en toe een kijkje te nemen bij Robtiek om te kijken wat er veranderd is. 

Bescheiden als hij is, weet Robert niet gelijk het antwoord op de vraag waarom mensen juist bij hem langs zouden moeten komen: “Ach, ik vind het zelf gewoon heel leuk om mensen te bedienen. Daar ligt mijn passie. Ik ben eerlijk en ik denk dat ik heel laagdrempelig ben. Mensen kunnen zo even mijn winkel binnenstappen. Ik probeer heus niet gelijk iedereen wat te verkopen, voor advies ben je bij mij ook altijd op de juiste plek.” 

Nieuwe en bestaande klanten mogen altijd binnenlopen bij Robtiek, maar Robert snapt ook dat dat met het coronavirus niet altijd even handig is. Daarom is het uiteraard ook mogelijk om telefonisch of via de website een afspraak te maken. Robert maakt graag kennis met u!

Robtiek
Hoofdstraat Oost 15
8391 AS Noordwolde
0561 433 738
www.robtiek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 14 uur geleden
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 18 uur geleden
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00