Afbeelding
Foto: Gemeente Ooststellingwerf

Vier sportcomplexen Ooststellingwerf worden automatisch beregend

Sport

Bij vier sportcomplexen in Ooststellingwerf is een automatische beregeninginstallatie aangelegd. Alle sportvelden in Oosterwolde en de hoofdvelden in Appelscha, Donkerbroek en Haulerwijk kunnen nu ’s avonds en/of ’s nachts worden beregend.

Door de droge zomers van de afgelopen jaren moeten de sportvelden vaak worden beregend om een goede grasmat te behouden. Het traditionele beregenen wordt veelal overdag uitgevoerd door de vrijwilligers van de verenigingen en neemt veel tijd in beslag. Daarnaast verdampt overdag veel water tijdens het beregenen.

Droogte steeds extremer
Wethouder Fimke Hijlkema heeft op donderdag 6 augustus de nieuw aangelegde automatische beregeninginstallatie op sportpark Oostenburg in Oosterwolde officieel in werking gezet. “Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze gemeente. Deze installaties zijn dan ook een logische keuze. Er is de laatste jaren sprake van weersomstandigheden die extremer worden, droge en warme periodes worden afgewisseld met soms heftige regenbuien. Met het automatisch beregenen van de sportvelden kan beter ingespeeld worden op deze klimaatverandering”, zegt wethouder Hijlkema.

Het automatisch beregenen is computergestuurd, wat betekent dat het systeem zo kan worden ingesteld dat er ’s avonds en ’s nachts zonder de inzet van de vrijwilligers wordt beregend. Hierdoor wordt er efficiënter omgegaan met water wat als positief gevolg heeft dat er minder water verdampt.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement gisteren
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00