vrijdag 7 augustus, 2020 00:12
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: GGD Fryslân

Friese GGD waarschuwt: pas op voor teken

De GGD waarschuwt ook dit jaar weer voor teken. Deze kleine bloedzuigertjes kunnen veel ellende veroorzaken als je ze niet op tijd van je lichaam afhaalt. In Fryslân zijn veel teken. Door een tekenbeet kun je de ziekte van Lyme krijgen. Als je een teek binnen 24 uur verwijdert, is de kans op de ziekte van Lyme vrijwel uitgesloten.

Dus heb je gekampeerd, ben je een middag naar het bos geweest of heb je gezellig gepicknickt in het gras? Check jezelf op teken! Meer weten over teken? https://bit.ly/32rZbrA
De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferie. Mensen kunnen deze bacterie oplopen door een beet van een teek die deze bacterie bij zich draagt. De ziekte uit zich meestal in een een verkleuring of rode vlek op de huid die ontstaat tot drie maanden na de tekenbeet, rondom de plaats van de tekenbeet. De verkleuring of rode vlek wordt steeds groter. Soms zijn er griepachtige verschijnselen, zoals koorts. Als de ziekte niet opgemerkt wordt, kunnen later neurologische, gewrichts-, huid- of hartklachten ontstaan. De ziekte van Lyme is te behandelen met antibiotica.

Meer berichten