Afbeelding

Toyota Highlander komt naar Nederland

Auto & Stijl

De Toyota Highlander wordt voor het eerst officieel leverbaar in Nederland. De ruime, luxe 7-persoons SUV arriveert begin 2021 bij de dealers en wordt uitsluitend leverbaar met efficiënte en krachtige hybride-aandrijving.

De Toyota Highlander wordt na de RAV4 en C-HR de derde hybride-SUV in het Europese aanbod van Toyota. Het krachtige aandrijfsysteem met een 2,5-liter benzinemotor, twee elektromotoren en intelligente vierwielaandrijving is goed voor een hoog vermogen van 179 kW/244 pk en een maximum trekgewicht van 2 ton! Tegelijkertijd staat de geavanceerde hybride-aandrijving garant voor uitzonderlijke soepele en stille rijeigenschappen, terwijl de CO2-uitstoot van 146 g/km (WLTP, onder voorbehoud) de laagste in dit segment is. Tevens kan de bestuurder kiezen uit vier rijmodi voor verschillende rij-omstandigheden: Eco, Normal, Sport en Trail.

De Highlander is 4,95 meter lang. De tweede zitrij is over een afstand van 180 mm verschuifbaar, zodat de derde zitrij gemakkelijk te bereiken is en voldoende ruimte biedt voor twee volwassenen. Met de derde zitrij neergeklapt, is de bagageruimte 658 liter groot. Door ook de tweede zitrij neer te klappen, is zelfs 1.909 liter beschikbaar. Behalve zeeën ruimte wordt de Highlander ook gekenmerkt door luxe. Apple CarPlay, Android Auto, lederen bekleding, draadloze telefoonlader en een JBL-audiosysteem met elf speakers zijn standaard. De Premium-uitvoering heeft een 12,3-inch multimediasysteem, Head-up Display, stoelventilatie en digitale achteruitkijkspiegel met breder beeld.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 7 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00