Afbeelding
Foto: Buurtsportwerk

Niet-leden sportclubs Weststellingwerf mogen ook sporten

Sport

In de gemeente Weststellingwerf wordt wel een heel bijzonder aanbod gedaan: niet-leden van sportverenigingen mogen toch sporten bij de verenigingen. Buurtsportwerk en de gemeente regelen de kosten. Kijk voor het overzicht van de sportaanbieders op de website van het Buurtsportwerk: www.buurtsportweststellingwerf.nl of op de Facebookpagina: BuurtsportWSW.

Na de versoepelingen van de Corona-maatregelen in mei en juni starten veel sportaanbieders hun activiteiten weer op. Het Rijk adviseerde om sportactiviteiten ook voor niet-leden toegankelijk te maken. Sportaanbieders in Weststellingwerf pakken dit positief op. Ook in deze periode van de coronacrisis houden gemeente, Buurtsportwerk, verenigingen en commerciele sportaanbieders contact met elkaar. Tijdens een digitaal zoom-overleg over de versoepeling van de coronamaatregelen ontstond een goed idee. “We gaan voor alle inwoners van de gemeente in kaart brengen waar ook niet-leden in deze tijd kunnen sporten.” Buurtsportwerk nam het initiatief.

Aanbod wordt steeds groter
Buurtsportwerk maakte eerst een overzicht met alle sportactiviteiten voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Later volgde er ook één voor volwassenen en senioren. Veel sportaanbieders reageerden enthousiast en pasten hun aanbod aan zodat activiteiten ook toegankelijk werden voor niet-leden of nieuwe leden. Inmiddels is er al een breed aanbod! Denk aan volleybal, voetbal, freerunning en fitnesss.

Doe mee
Doe je ook mee? Kijk voor een overzicht van de aanbieders op de website van het Buurtsportwerk: www.buurtsportweststellingwerf.nl of op de Facebookpagina: BuurtsportWSW.  Het is wel van belang dat belangstellenden zich vooraf melden bij betreffend contactpersoon.

Het team Buurtsportwerk Weststellingwerf van de gemeente Weststellingwerf en Sport Fryslân is er voor iedereen in de gemeente die wil sporten en bewegen. Door samen te werken met veel lokale partijen zorgen de buurtsportcoaches ervoor dat zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente meer gaan bewegen en plezier beleven aan sport en bewegen.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 18 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00