Afbeelding
Foto: Eigen foto

Aanbesteding busconcessie voorlopig uitgesteld

Algemeen

Er is meer tijd nodig voor de aanbesteding van de nieuwe busconcessie (2022-2032). Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten vandaag besloten. Vervoerders worden hard geraakt door de coronacrisis. De verwachting is dat deze bedrijven op dit moment terughoudend zijn met het inschrijven op de aanbesteding. De aanbesteding van de busconcessie is daarom voorlopig uitgesteld.

Om te kijken hoe de provincie om kan gaan met de effecten van de huidige coronacrisis op het openbaar vervoer, is tegelijkertijd besloten een marktconsultatie te starten. Bij deze marktconsultatie wordt het gesprek aangegaan met vervoerders. Zo krijgt de provincie inzicht in hoe vervoerders tegen een aangepaste aanbestedingsprocedure aankijken. Ook kunnen ze duidelijk maken hoe de provincie kan omgaan met de aanbesteding in het licht van de huidige situatie.

Een aangepaste procedure kan specifiek rekening houden met de huidige omstandigheden, maar ook met de mogelijkheid dat de effecten van de coronacrisis nog langer merkbaar zijn in het openbaar vervoer. De consultatie zal naar verwachting twee maanden duren. In die tijd moet duidelijk worden of een aangepaste aanbestedingsprocedure een reëel alternatief is.

Vervolg

Van 4 februari t/m 17 maart van dit jaar kon iedereen die belangstelling had reageren op het ontwerp programma van eisen voor de busconcessie. Personen en instanties die hierop gereageerd hebben, worden geïnformeerd over het voorlopig uitstellen van de aanbesteding en van de publicatie van de reactienota. In die nota gaat provincie in op de ingediende reacties. Bij een alternatieve aanbestedingsprocedure kan het zijn dat het programma van eisen bijgesteld moet worden. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen indieners van reacties hierover geïnformeerd worden.

Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 35 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00