Afbeelding
Foto: Gemeente

Gemeente Weststellingwerf rond nieuwbouwproject ‘De Toekomst’ Steggerda af

Algemeen

STELLINGWERF - De bebouwing van de voormalige locatie van de melkfabriek in Steggerda is in 2019 afgerond, maar de openbare ruimte is nog niet klaar. Dit komt de uitstraling van de leefomgeving niet ten goede en zorgt voor overlast bij bewoners. Nu de gemeente de grond sinds kort in haar bezit heeft, kan en wil ze het gebied zo snel mogelijk veiliger en leefbaarder maken.

De gemeente Weststelling vindt het belangrijk dat alle inwoners in een veilige en prettige omgeving wonen. De gemeente kon niet eerder aan de slag met het afwerken van de openbare ruimte omdat de grond nog in bezit was van Projectontwikkelaar JMT Projecten BV, die contractueel verantwoordelijk is voor het woonrijp maken van het project. In 2019 is de projectontwikkelaar opgeheven zonder het project af te maken. De gemeente vond dat de bewoners van De Toekomst hiervan niet de dupe mochten worden en heeft de grond daarom overgenomen om het gebied vervolgens woonrijp te maken. Wethouder Jack Jongebloed: “Toen bleek dat de projectontwikkelaar ondanks de vastgelegde afspraken het project niet wilde afronden, hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen. Wij ronden het project af en nemen voorlopig de kosten van de werkzaamheden voor onze rekening. In de gesprekken met de bewoners werd ons gevraagd de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren, het liefst voor de bouwvakvakantie. We zijn heel blij daar nu invulling aan te kunnen geven”.

Werkzaamheden

Aannemer De Samenwerking BV start in opdracht van de gemeente volgende week met de werkzaamheden om het gebied woonrijp te maken. Zo maken ze een aansluiting van de straat De Toekomst op de Vaartweg. Daarnaast brengen ze aan de Pepergaweg een voetpad met parkeervakken aan. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. De openbare verlichting wordt door een ander bedrijf in de zomer gedaan. Als laatste wordt er in november 2020 nog beplanting aangebracht. Hiervoor moeten de bewoners iets langer wachten, omdat het plantseizoen nu voorbij is.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 11 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00