Afbeelding

Mis je Mei; Sicco Cuperus uit Leeuwarden nog altijd niet gevonden

Politie

FRIESLAND - Elk jaar in mei vraagt de politie aandacht voor verschillende vermissingszaken in Nederland. Deze vermissingszaken worden elke week op hun Facebookpagina gedeeld. Op de website van Politie Nederland zijn echter nog veel meer zaken die de aandacht verdienen. Zo stuitten wij op de vermissingszaak van Sicco Cuperus uit Leeuwarden.

Op pinkstermaandag 9 juni 2014 verschijnt de 36-jarige Sicco-Jan Cuperus niet op zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee in Harlingen. Zijn dienst begon om 12.00 uur. Zijn collega’s bellen hem, maar hij neemt niet op. Ze gaan naar zijn huis, maar daar is hij ook niet. Zoekacties leveren niets op.

Op zaterdagavond 7 juni heeft hij nog een ontmoeting gehad met een vriend. Toen is hij voor het laatst gezien. Het internet op zijn telefoon is voor het laatst gebruikt op zondagmiddag 8 juni. Donderdag 12 juni wordt zijn auto aangetroffen in het Friese dorpje Marrum. Later wordt duidelijk dat de auto daar in elk geval op 9 juni al stond. Onbekend is waarom de auto daar staat en wat Sicco-Jan in Marrum deed. Sicco woonde aan het Zuidvliet in Leeuwarden en hij reed in een donkerblauwe BMW (die werd gevonden bij de oude zuivelfabriek in Marrum). 

Na groot opgezet onderzoek door de Marechaussee heeft de zoektocht niets opgeleverd. Ook onze eigen zoektochten door familie, vrienden en kennissen heeft niets opgeleverd.  Naast het zoeken van de Marechaussee heeft de stichting Signi een zoektocht gedaan met de mantrail honden. De honden hebben een spoor gevonden richting het Noarderleech, een buitendijks natuurgebied boven Marrum. 

De familie van Sicco-Jan mist hem verschrikkelijk. Weet u wat er met hem is gebeurd? Laat het alstublieft weten. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van €15.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Gegevens

Voornaam: Sicco
Naam: Cuperus
Geboortedatum: 21-01-1978
Lengte: 1.90
Haarkleur: Kaal/gemillimeterd
Oogkleur: Blauw
Geslacht: Man

In september was er aandacht voor de vermissing van Sicco in het programma Vermist van TROS. Hieruit zijn zeven tips gekomen, maar dit heeft helaas niet geleid tot het vinden van de man. In 2019 is Sicco’s verhaal opgenomen in de jaarlijkse cold-case kalender van de Politie. Deze wordt uitgedeeld in Nederlandse penitentiaire inrichtingen. 

Als u een tip heeft over de vermissing van Sicco Cuperus dan kun je die achterlaten bij de politie. Klik hier om een online tip te geven. Je kan ook bellen naar 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement gisteren
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00