maandag 30 maart, 2020 15:27
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto:

Hier kan je heen met je kind nu alle scholen dicht zijn.

Nu het coronavirus steeds meer beperkingen oplevert voor de maatschappij en de meeste mensen thuiswerken, is het niet zo gek dat jij en je kinderen zich na een paar dagen thuisquarantaine enorm gaan vervelen. Laat je niet uit het veld slaan, er zijn genoeg plekken die jullie kunnen bezoeken om de verveling tegen te gaan. RondOm Vandaag heeft een lijst voor je gemaakt zodat jij, na t(huiswerk), nog steeds met je kind(eren) iets leuks kan gaan doen terwijl je het contact met anderen zoveel mogelijk vermijdt.

 1. De speeltuin
  Als je je verveelt, kan je best nog even naar buiten gaan. Neem je kind mee naar een speeltuin en ga daar een uurtje met ze spelen. Je kind zal zich kostelijk vermaken en jij kan even van de frisse lucht genieten. Speeltuinen zijn vaak dichtbij huis en hoeft je niet ver te reizen. Hou natuurlijk wel de maatregelen van RIVM in het achterhoofd. Ga niet naar de speeltuin als jij of je kinderen klachten hebben en was bij thuiskomst goed de handen en laat je kinderen niet te veel met andere kinderen spelen. Gewone handschoenen kunnen ook een beetje beschermen tegen bacteriën.

 1. Vliegtuigspotten
  Als je een low budget tripje zoekt die (naast benzinekosten) niks kost, kan je met je kinderen gaan vliegtuigspotten. Een perfect tripje voor kinderen die idolaat zijn van vliegtuigen. Met vliegtuigspotten minimaliseer je de kans om in contact te komen met anderen. Ga naar een plek in de buurt waar veel vliegtuigen te zien zijn, neem eigen eten mee en je kan zo een dagje weg. Friesland heeft wel wat te bieden, denk aan de vliegbasis in Leeuwarden en Drachten airfield. Je kan op veel plekken terecht.

 1. Een speelbos
  Op een zaterdag of zondag, als je kind geen huiswerk hoeft te maken, kun je lekker een dagje weg. In Friesland zijn er genoeg speelbossen te vinden waar je samen met je kind even lekker kan ravotten en niet hoeft te denken aan deze vreemde tijden. Een momentje om al hun opgespaarde energie eruit te gooien. Speelbos Sparjebird is een hele populaire, bij mooi weer de perfecte plek om naartoe te gaan. Als het druk is, is het misschien beter om gewoon wat in het bos te wandelen. Kinderen blijven kinderen, die zien de hele wereld als hun speeltuin.

 1. Geocaching
  Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de Geocoaching app. Er zijn meer dan 2.8 miljoen Geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. Download de app en ga op zoek naar  Geocaches in jouw buurt en je zal zien dat je je niet verveelt tijdens de coronacrisis.

Geocaches zijn items, een soort schatten, die door anderen verstopt zijn. Je kan een account aanmaken en beginnen aan je eigen zoektocht naar Geocaches. Dit is leuk om met kinderen te doen omdat je samen op zoek gaat naar verstopte schatten. Tegelijkertijd leert je kind hoe te navigeren, puzzels op te lossen en te zoeken. Ook handig als zoontje- of dochtertjelief weer eens hun speelgoed kwijt zijn. Het is simpel en gratis dus een geschikte activiteit voor jouw kinderen. 

Bekijk hier een filmpje over Geocaching

 1. Tuincentra
  Als kind vond ik het vroeger geweldig om mee te gaan naar een tuincentrum. Jouw kind zal zich zeker niet vervelen hier. Als zijproject kan je wat veranderen aan je achtertuin zodat ook jij bezig blijft en af en toe buiten komt.

Het zijn gekke tijden. Voor ons, maar zeker ook voor onze kinderen. Door lekker naar buiten te gaan, te spelen en gek te doen laat je ze zien dat we positief blijven. Dat niet alles ‘verboden’ is. Bovendien leert een kind tijdens het buitenspelen over de natuur en over hun eigen lichaam. Het is gezond en natuurlijk een uitlaatklep als ze de hele dag binnen zitten. Maak er met het hele gezin het beste van!

Meer berichten