Afbeelding
Foto: Lenus van der Broek

Bedrijven uit Weststellingwerf doen mee aan Afvalestafette

Algemeen

Vandaag startte in Weststellingwerf de Afvalestafette, een keten van ondernemingen die de handen uit de mouwen steekt om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Het eerste bedrijf dat met de afvalgrijper en vuilniszak op pad gaat om een geselecteerd gebied schoon te maken is Visspecialist Van der Schuit in Wolvega. Zij geven het Afvalestafette-pakket, met daarin hulpstukken voor een goede opschoonactie, daarna binnen enkele dagen door aan een andere onderneming.

De aftrap van de Afvalestafette begon met een dagopening, waarbij het activatieteam van Supporter van Schoon langs enkele supermarkten en horecaondernemingen in Noordwolde ging. In Wolvega ging de Afvalestafette door met een opruimwandeling. Eerst heeft wethouder Rikkers met enkele betrokken medewerkers een gebied bij het gemeentehuis schoongemaakt. Daarna wandelden ze naar de eerste onderneming; Visspecialist Van der Schuit. 

Steeds meer ‘supporters van schoon’

Wethouder Rikkers is er trots op dat bedrijven uit Weststellingwerf zich hard maken voor een schone omgeving: ‘We zijn allemaal verantwoordelijk voor een zwerfafvalvrij buitenruimte en ik vind het mooi om te zien hoe het bedrijfsleven hierin het goede voorbeeld geeft. Daarnaast heeft het samen opruimen ook een sociaal element: er is tijd voor een praatje, mensen leren elkaar (beter) kennen en er is een sterk gevoel van saamhorigheid. We zien inmiddels ook dat veel inwoners van Weststellingwerf op de site van ‘supporter van schoon’ al een gebiedje hebben vastgelegd. Zij dragen nu al een steentje bij aan een schone omgeving.’ Bedrijven en inwoners in Weststellingwerf kunnen zich via www.supportervanschoon.nl opgeven en het gebied selecteren dat zij schoon willen maken en houden. De gemeente heeft het gebied rondom het gemeentehuis na de schoonmaakactie meteen vastgelegd. 

Maak Weststellingwerf zwerfafvalvrij

 Doel van de Afvalestafette is om iedereen te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van de omgeving. De actie is dan ook onderdeel van 100% Zwerfafvalvrij Friesland, de aanpak die in samenwerking met de Friese gemeenten, Circulair Friesland, Omrin, de Friese Milieu Federatie en Nederland Schoon wordt uitgevoerd.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00