Opening nieuw beklede bedrijfspand van Bouwmensen Friesland
Opening nieuw beklede bedrijfspand van Bouwmensen Friesland

"Heel Friesland Bouwt"

Educatie

LEEUWARDEN – Heel Friesland stond donderdag 27 en vrijdag 28 februari in het teken van de Beroepenwedstrijd Bouw bij Bouwmensen Friesland. 

Maar liefst 32 leerlingen voor timmeren en metselen van 11 verschillen vmbo-scholen uit de provincie Friesland streden om de prijzen. Er werd twee volle dagen gewerkt aan bouwwerkstukken onder aanmoediging van ouders, leraren en praktijkbegeleiders. De opgave voor de timmerlieden was het maken van een moestuinbak. Voor de metselaars een gemetselde bank met armleuning. 

Een vakkundige jury heeft de leerlingen op verschillende onderdelen beoordeeld, onder andere beroepsuitstraling en technische vaardigheden. Daarnaast op werkplekorganisatie, veilig werken en samenwerken. Het ‘Beste duo van Friesland’ is bij timmeren: Rick Veen en Beco van Randeraat (Stellingwerf College Oosterwolde). 

Bij het metselen is Remco Oosten van Dockinga College Dokkum niet alleen de winnaar, maar mag tevens door naar de finale in Someren. Eind maart gaat hij samen met Jelte de Jong van CSG Liudger Drachten (goed voor de tweede prijs) en alle andere provinciale winnaars de strijd aan om de zilveren troffel op het NK.

Daarnaast kregen de talenten van de bouw, ofwel prijswinnaars, nog een waardebon voor een middagje karten met de hele klas. Tijdens de wedstrijden werd ook het nieuw beklede bedrijfspand van Bouwmensen Friesland heropend. Een bouwprestatie uitgevoerd door huidige leerling/medewerkers van de praktijkopleider in de bouw. 


De leerlingen die streden om de prijzen
De winnaars Jelte de Jong van CSG Liudger Drachten en Remco Oosten van Dockinga College Dokkum
Remco Oosten van Dockinga College Dokkum
De prijsuitreiking
Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 9 minuten geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00