De Geitenmeijerij
De Geitenmeijerij

De Boerderij winkel en Rustpunt de Geitenmeijerij

Bedrijf in beeld

Al een paar jaar staat er een kraam aan de weg waar allerlei producten van De Geitenmeijerij worden verkocht, van groente uit de tuin tot haardhout. Dat loopt zo goed dat het tijd is geworden voor een echte winkel, daar is immers nog veel meer mogelijk. Inmiddels staat er een mooie blokhut. De winkel heeft een uitgebreid assortiment. Er is vlees te koop van de dieren die op de Geitenmeijerij hebben rondgelopen, zowel rundvlees en varkensvlees. Maar ook groente en fruit blijft belangrijk, zelfgemaakte appelmoes en jam, honing en eieren. En wie een nestkastje of een windlicht wil kopen, kan ook terecht in de winkel.

Werken en dagbesteding
De winkel is een mooie gelegenheid voor mensen die moeilijk weer aan het werk komen om weer te wennen aan het ritme dat hoort bij werken, aan de omgang met klanten, aan ergens verantwoordelijk voor zijn, en zo meer. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Daarnaast is het leuk als de producten die je met zoveel zorg hebt gemaakt, of die mede door jouw zorg groot zijn geworden, ook weer verkocht kunnen worden. De kroon op je werk.

Praktijk diploma MBO 1 en 2
De Geitenmeijerij biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om weer werkervaring op te doen. In samenwerking met Praktijkschool Fryslân en het Steunpunt Zorg en Onderwijs kunnen zij op de Geitenmeijerij hun opdrachten uit te voeren. Jongeren kunnen hier in de praktijk leren en met de professionele begeleiding een branche gecertificeerd praktijkdiploma halen.

De Geitenmeijerij l Noordeinde 27 l 8428 HL l Fochteloo
www.degeitenmeijerij.nl

De Geitenmeijerij
Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00