Jeugdteam van de Watermannen.
Jeugdteam van de Watermannen. Foto: René Wiegmink

Gouden en bronzen medaille voor Touwtrekkers de Watermannen op NK!

Sport

Wolvega- Zaterdag 1 februari vond het Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken plaats in sportcentrum de Steense in Wolvega (gemeenste Westellingwerf). Het jeugdteam van TTV de Watermannen ontving een gouden medaille uit handen van burgemeester Van de Nadort. De damesploeg van TTV de Watermannen wist met een derde plaats de bronzen medaille te behalen. Zesendertig ploegen namen deel aan dit NK-evenement.

De dag startte met de Jeugdklasse en de Heren 680kg klasse. Vijf jeugdteams maakten zich op om de strijd aan te gaan voor het Nederlands Kampioenschap. De Watermannen bleken voor alle teams te sterk, waardoor ze op de eerste plek belandden in de poulefase. De halve finale trokken ze knap tegen de nummer vier Lagerweij die het niet redde om de Watermannen naar achter te trekken. In de finale kwamen ze tegenover Touwtrekverenging West-Friesland te staan. Een gouden plak tot gevolg!

Bronzen plak voor de dames
Het damesteam startte in de middag met de damesklasse 420 kg, waar zeven teams aan deelnamen. De poulefase kwamen ze glansrijk door, ze eindigden als tweede in deze fase. Alleen Touwtrekvereniging Monnickendam bleek in deze fase te sterk. De halve finale werd getrokken tegen team VTTG, waar het erg spannend werd. De wedstrijd werd na 3 keer trekken op waarschuwingen verloren, waardoor de Watermannen in de finale moesten strijden om een bronzen plak. Dit deden ze vol passie en overgave tegen Touwtrekvereniging Groene Oase en behaalden hiermee een bronzen medaille.

Mixklasse
De Watermannen namen ook deel aan de mixklasse (vier mannen en vier vrouwen). Helaas liep het achttal de halve finales net mis. Het team haalde evenveel winstpunten als team Lagerweij-B (Renswoude) in de poulefase, maar belandde net niet in de halve finale door één waarschuwing te veel. Een mooie vijfde plek voor de Watermannen.

Heren 640 kg
Zeven van onze leden deden mee in de heren 640 kg klasse in Heidenskip kleuren. Ze hebben gestreden tot het laatste eind en belandden op de 4e plek in de poulefase. De nummer 1 was te sterk voor ze, waardoor ze in de kwartfinale tegen Deinum Britsum Touwtrekploeg kwamen te staan. Uiteindelijk behaalden ze de vierde plek.

Meer informatie over de uitslagen van het NK: www.touwtrekken.com Of op Facebook 

Het NK was een mooie opmaat naar het WK wat dit jaar van 20 tot en met 23 februari gehouden wordt in Letterkenny, Ierland. Hier reizen teams van It Heidenskip, De Watermannen en Deinum/Britsum naar af. Deze laatste vertegenwoordigt in een samengesteld team met Bartlehiem Nederland in de klasse tot 640 kg. 

Uitslagen: 

Jeugdklasse 
1 De Watermannen 
2 West Friesland 
3 Heure 
4 Lagerweij 

Heren 680 kg 
1 It Heidenskip 
2 Deinum/Britsum 
3 Lagerweij 
4 Bartlehiem 

Heren 640 kg 
1 Lagerweij 
2 Monnickendam 
3 Deinum/Britsum 
4 It Heidenskip 

Dames 
1 Monnickendam 
2 VTTG team a 
3 De Watermannen 
4 Gelderswoude/Groene Oase combinatie 

Mixklasse 
1 Monnickendam team A 
2 Groene oase 
3 Lagerweij team A 
4 Lagerweij team B 

Uitreiking gouden plak Jeugd Watermannen door Burgemeester van den Nadort.
Damesteam de Watermannen in actie.
Heren 640 kg Watermannen
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00