Koploper SC Makkinga verslaat Groen Geel

Sc Makkinga moest de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen Groen Geel uit Groningen. Door blessures en wintersport was Sportclub niet compleet. Wiljan Harms en trainer Robbie Dijkstra begonnen in de basis. Onwennig, wegens het ontbreken van wedstrijdritme, was het zoeken en Groen Geel was de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden.

Na 20 minuten kwam Makkinga op 0-1 na een prachtige lange pass van Bas Dolman kon Chiel Platje alleen op de keeper af en hij schoot prima binnen. Tot de pauze bleef het spelbeeld onveranderd met weinig opwinding voor beide doelen.

Direct na de pauze kwam de thuisclub op 1-1 na een dekkingsfout. Makkinga kwam na een kwartier in de 2e helft weer op voorsprong. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en Robbie Dijkstra scoorde met een prachtige hakbal. Hessel Douma kwam in het veld voor Wiljan Harms.

Een doelpunt voor Makkinga werd afgekeurd, maar even later werd het wel 1-3 toen Mark de Groot raak schoot uit een corner van Hessel Douma.

Jasper Mulder kwam Rik van der Heide aflossen. Na de 1-3 had Makkinga de wedstrijd op slot moeten gooien, maar een aantal goede mogelijkheden werden niet benut. Zo werd het de laatste 5 minuten toch nog spannend nadat een Groen Geel spits prima scoorde. Al met al een moeizame overwinning, maar de 3 punten waren binnen waarmee SC Makkinga zich bovenin handhaaft in de 5e klasse C samen met Haren.

Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 14 uur geleden
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 17 uur geleden
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 18 uur geleden
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 19 uur geleden
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 20 uur geleden
TV-serie Tot het Einde Gezondheid gisteren
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00