Afbeelding

Cartouche marionettentheater met de voorstelling "Sonate - a quatre mains"

Cultuur

Zij werken al vanaf 1985 samen aan producties met poppen en marionetten. Inmiddels behoren beide spelers tot een van de meest gewaardeerde marionettenspelers van Nederland. Cartouche wordt regelmatig uitgenodigd op theaterfestivals in het buitenland. Bijzonder is de speltechniek die Cartouche door de jaren heen verbeterde waardoor de poppen en hun bewegingen steeds 'menselijker' werden.

 "Sonate - a quatre mains" is een verzameling van korte scenes die een bizarre verhouding aangaan met schijn en werkelijkheid. De toeschouwer komt in een verstilde, maar ook ontroerende en dan weer vrolijk makende emoties. Het woordloze beeld wordt ondersteund door gesproken tekst, is een internationaal georiënteerd programma voor volwassenen en met fascinatie voor marionetten en beeldend theater.

Cartouche marionettentheater is een theatergroep dat in Groningen is opgericht. Al jaren laten ze in Nederland, maar ook in het buitenland zien hoe leuk marionettentheater kan zijn. In Nederland zijn er nog maar weinig groepen die voorstellingen opvoeren met marionetten en daarom is de voorstelling in het Vlechttheater van Noordwolde ook erg bijzonder. Ondanks dat veel mensen denken dat marionetten vooral voor kinderen zijn, laat Cartoche het tegendeel zien. Deze voorstelling is juist voor volwassenen gemaakt.

Zaterdag 1 februari  20.00 uur l Entree:  € 12,50 - Reserveren: op de website van het Vlechttheater of 0561-432659 (18.00-19.00 uur).

Afbeelding
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 49 minuten geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur gisteren
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
.
Dit is er allemaal te doen op Koningsdag Evenement 21 apr, 08:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00