Afbeelding
Foto: Jelleke Bouma

Weststellingwerf gaat voor 100% Zwerfafvalvrij

Algemeen

De gemeente Weststellingwerf zet zich in voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De gemeente gaat intensief samenwerken met Circulair Friesland, Omrin, NederlandSchoon, De Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten.

Een belangrijke rol is er ook voor de inwoners van Weststellingwerf. Je kunt in je eigen buurt of straat een stukje grond vastleggen die jij schoonhoudt. Dat kun je alleen doen, maar ook samen met buren die ook willen dat jullie buurt schoon blijft. In Weststellingwerf worden meer dan tien wijken en straten zo al schoon gehouden door bewoners.

Op de website supportervanschoon.nl/weststellingwerf kun je je aanmelden en zie je waar in jouw buurt al bewoners zwerfafval opruimen.

Samen werken aan een schone omgeving

Wethouder Mariska Rikkers: "We kijken er naar uit om samen met alle partijen aan de slag te gaan en Friesland zwerfafvalvrij te maken. Wij zijn als Weststellingwerf trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen. Door samen te werken kunnen we zorgen dat onze omgeving schoon blijft!"

Ook het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers doen mee. Want alleen door samen te werken, kunnen we het verschil maken voor een echt schoon Friesland.

Wat doet NederlandSchoon?

Het is belangrijk voor mens, dier en milieu dat er geen zwerfafval meer is. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar samen met bedrijven, bewoners, maatschappelijke instanties en overheden om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving normaal is. Met onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, zorgt NederlandSchoon voor meer bewustwording en gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel.

Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen samenbrengt en stimuleert om een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Meer lees je op www.nederlandschoon.nl of supportervanschoon.nl.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 9 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00