woensdag 12 augustus, 2020 10:56
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: Jelleke Bouma

Weststellingwerf gaat voor 100% Zwerfafvalvrij

De gemeente Weststellingwerf zet zich in voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De gemeente gaat intensief samenwerken met Circulair Friesland, Omrin, NederlandSchoon, De Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten.

Een belangrijke rol is er ook voor de inwoners van Weststellingwerf. Je kunt in je eigen buurt of straat een stukje grond vastleggen die jij schoonhoudt. Dat kun je alleen doen, maar ook samen met buren die ook willen dat jullie buurt schoon blijft. In Weststellingwerf worden meer dan tien wijken en straten zo al schoon gehouden door bewoners.

Op de website supportervanschoon.nl/weststellingwerf kun je je aanmelden en zie je waar in jouw buurt al bewoners zwerfafval opruimen.

Samen werken aan een schone omgeving

Wethouder Mariska Rikkers: "We kijken er naar uit om samen met alle partijen aan de slag te gaan en Friesland zwerfafvalvrij te maken. Wij zijn als Weststellingwerf trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen. Door samen te werken kunnen we zorgen dat onze omgeving schoon blijft!"

Ook het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers doen mee. Want alleen door samen te werken, kunnen we het verschil maken voor een echt schoon Friesland.

Wat doet NederlandSchoon?

Het is belangrijk voor mens, dier en milieu dat er geen zwerfafval meer is. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar samen met bedrijven, bewoners, maatschappelijke instanties en overheden om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving normaal is. Met onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, zorgt NederlandSchoon voor meer bewustwording en gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel.

Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen samenbrengt en stimuleert om een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Meer lees je op www.nederlandschoon.nl of supportervanschoon.nl.

Meer berichten