Afbeelding

Makai uit Wolvega maakt korte film over tweede wereldoorlog

Algemeen

WOLVEGA - Drie broers op zoek naar wraak op de moordenaar van hun broertje, dat is in het kort samengevat waar de film BroederWraak van Makai van Haren over gaat. Hij studeert aan de Dutch Filmers Academy in Amsterdam en is bezig met één van de opdrachten; maak een korte film.

Waar veel van zijn klasgenoten kozen voor een plot die zich afspeelt in de moderne tijd, maakte Makai het zichzelf moeilijker. Geschiedenis intrigeerde hem altijd al en hij wilde laten zien wat hij kan. Een film maken over iets wat zich in het verleden heeft afgespeeld is echter niet makkelijk, alles moet kloppen in die tijd. De kleding die ze dragen, de set, het taalgebruik. Het zou geen makkelijke opgave worden voor Makai, dat stond vast.

Het verhaal begon bij het bedenken van een schurk, een bad guy. In een korte film heb je weinig tijd om een slechterik te introduceren, het moet gelijk duidelijk zijn dat iemand kwade zin heeft. “Een goede bad guy is iemand waarvan mensen gelijk argwanend worden. Waarvan je de kriebels krijgt als degene achter je aanloopt.”

Zo kwam Makai op het idee van de SS commandant die iemand vermoord heeft. De drie broers, die wraak wilden nemen op de moordenaar volgenden al snel: “Je hebt weinig tijd nodig om uit te leggen wat de reden is van hun woede, veel mensen kunnen zich makkelijk inleven in een broer die zijn kleine broertje verliest. Drie broers met allemaal hun eigen karakter brengen het verhaal echt tot leven.” Zo kwam het verhaal tot stand.

“Ik heb een tijdje nagedacht over de tijd waarin mijn verhaal zich zou afspelen. De tweede wereldoorlog lag voor de hand. Een spannende tijd, en dit jaar zijn we precies 75 jaar geleden bevrijd. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het verzet in die tijd vaker wordt uitgelicht.” Makai bedacht zelf het verhaal, schreef het script en zocht acteurs: “Ik ben nog maar net begonnen met de opleiding en heb nog weinig contacten. Daarom deed ik een oproepje in een Facebookgroep.” Tot zijn verrassing waren er veel acteurs geïnteresseerd en binnen no-time had hij zijn cast compleet.

Omdat het verhaal zich afspeelt in de tweede wereldoorlog heeft Makai fondsen nodig. De apparatuur krijgt hij van school en de acteurs spelen vrijwillig mee in zijn film, maar vooral kleding en sets zijn grote kostenposten voor de student. Daarom zette hij in december een crowdfunding op.

Wilt u Makai of dit project steunen? Dat kan hier: www.gofundme.com/f/broederwraak-de-film

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 37 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00