Afbeelding
Foto: Omrop Fryslân

Lancering nieuw Fries muziekkanaal bij ontknoping Fryske top 100

Algemeen

Tijdens de uitzending van de Fryske top 100 op oudejaarsdag lanceerde Omrop Fryslân een nieuw online muziekkanaal voor Friestalige muziek: 'Alles Frysk'. Op het online kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Natuurlijk ook de nummer een van de Fryske top 100 van 2019: Gurbe Douwstra met 'Cliffs of Moher'.

Na de verrassende nummer een van vorig jaar, 'Ik wie smoar' van Oele Plop, is de hoogste plek in de Fryske top 100 van 2019 weer voor 'Cliffs of Moher'. Dat nummer stond al acht keer eerder op een. Op twee staat 'Marije Maria' van Reboelje en de top drie wordt compleet gemaakt met 'In nije dei' van De Kast (live). In totaal werden dit jaar 41.125 stemmen uitgebracht op de Fryske top 100. De volledige lijst is te vinden op Frysketop100.nl.

Alles Frysk
Tijdens de uitzending van de Fryske top 100 lanceerden leden van Folkkoor Rolling Home het nieuwe online muziekkanaal 'Alles Frysk'. Op dat kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Van De Hûnekop, Piter Wilkens en Griet Wiersma tot De Kast en The Bounty Hunters. Wim Brons is de stem van 'Alles Frysk' en een van redacteuren die de muziek voor het kanaal uitzoekt: "Ast ferlet hast fan Frysktalige muzyk, sûnder nijs of in presintator, dan moatst lekker 'Alles Frysk' opsette. We hawwe de kar út sa'n twatûzen titels. Fansels komme de hits dy't ek yn de Fryske top 100 steane foarby, mar ek nûmers dy't wat minder faak te hearren binne. Frysker wurdt it net!". Alles Frysk is te beluisteren via Omropfryslan.nl/live en de Omrop-app.

Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 3 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 23 uur geleden
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58