donderdag 6 augustus, 2020 00:30
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Omdenkers in de huisartspraktijk gezocht

Het is volop in het nieuws: tekort aan doktersassistenten. Een belangrijke doelgroep wordt ondertussen vergeten, de omscholers. Volwassenen studenten die beschikken over levenservaring en werkervaring, vaak in de zorg.

Bij het Volwassenen College zijn dit schooljaar twee klassen gemotiveerde studenten begonnen met hun opleiding, aldus Karin Reidinga, een van de docenten. "Mensen met telefoniste-ervaring, verzorgenden en verpleegkundigen die in juli volgend jaar gediplomeerd doktersassistenten kunnen zijn. Ze zoeken een stageplek voor twee tot drie dagen in de week."

Stage-adressen in andere regio's zijn enthousiast en de studenten hebben voor het afstuderen vaak al een baan aangeboden gekregen. In Fryslan moet men nog wennen aan dit concept. Het past niet in het verwachtingspatroon van veel stageplekken in Fryslan, dat je ook een wat oudere studente (tussen de 25 en de 55 jaar) een plek zou kunnen bieden. Veel studenten zijn dus nog op zoek, aldus Reidinga. Ze roept doktersassistenten op tot omdenken. "Onze gemotiveerde studenten kloppen mogelijk bij u aan. Denk er eens serieus over na. U krijgt er heel wat voor terug."

Meer berichten