Afbeelding

Weststellingwerf viert 75 jaar bevrijding

Algemeen

Komend jaar vieren we dat we alweer 75 jaar in vrijheid leven. Rond 12 april 1945 werd Weststellingwerf en omgeving bevrijd en kwam ook hier een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er rond deze datum diverse lokale initiatieven om de bevrijding te vieren. De gemeente stimuleert dit en nodigt dorpen en wijken uit om op eigen wijze stil te staan bij dit belangrijke moment in onze geschiedenis.

Lokale initiatieven

Dorpsbelang Boijl viert de bevrijding met o.a. de komst 'The Seaforth Highlanders of Holland' en een optocht van oude legervoertuigen van 'Keep them rolling'. Een regiment Canadezen brengt een bezoek aan Oldeholtpade. De gemeente is blij met de initiatieven van Boijl en Oldeholtpade en stelt organisatiegeld beschikbaar voor deze en andere festiviteiten. Als een dorp of wijk een activiteit wil organiseren, stelt de gemeente € 500 subsidie uit het Dorpenfonds beschikbaar.

Holocaust Memorial Day

De gemeente vindt het belangrijk dat we beseffen dat het een voorrecht is om in vrijheid te leven en dat we daar met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Daarom doet de gemeente –naast het stimuleren van lokale initiatieven - mee met de Holocaust Memorial Day op 27 januari 2020. Dan is er een herdenking in het gemeentehuis. Hiervoor komt een tijdelijk Holocaust monument in de publiekshal te staan, dat vanaf 20 januari twee weken lang te bezoeken is.

Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00