woensdag 5 augustus, 2020 23:28
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Nijeholtpade en gemeente Weststellingwerf starten unieke samenwerking

Op woensdag 18 december ondertekenden de gemeente Weststellingwerf en het dorp Nijeholtpade de Maatschappelijke overeenkomst Nijeholtpade. In deze overeenkomst staan 12 projecten waar de gemeente en het dorp de komende twee jaar samen aan werken. De projecten variëren van de zichtbaarheid van de gebiedsteams tot de aanpak van de Hoofdweg.

Unieke samenwerking

De overeenkomst is een unieke en vernieuwende vorm van samenwerken. Wethouder Hanneke Zonderland is er blij mee: "Het is voor het eerst dat we op zo'n manier gaan samenwerken met onze inwoners. We verwachten dat we samen meer stappen kunnen zetten en projecten op innovatieve manieren kunnen oppakken. We vinden het erg mooi dat het dorp zelf ook haar verantwoordelijkheid en initiatief neemt en taken gaat overnemen. Dit is de ontwikkeling die we als college voor ogen hebben en prachtig aansluit op onze Omgevingsvisie."

De Maatschappelijke overeenkomst richt zich op ontwikkelingen, een andere manier van samenwerken en een nieuwe aanpak en uitvoering van projecten. Het brengt de ambities in beeld, evenals ieders verantwoordelijkheden, beschikbare middelen, haalbaarheid, planning en de rol van de partijen.

Ook voorzitter Henk Jaspers van Plaatselijk Belang is enthousiast over de samenwerking. "We zijn een actief dorp en onze inwoners zijn erg betrokken bij hun eigen leefomgeving. Dat was de reden om een eigen omgevingsvisie te schrijven. Inmiddels hebben we daaruit een aantal projecten gerealiseerd, waarbij inwoners en de gemeente nauw samenwerkten. Dat ging op een heel leuke manier. Ambtenaren kregen voor inwoners een gezicht en omgekeerd. Dat is de echte winst. We beginnen nu trots en energiek aan de volgende stap. Onze inwoners zijn er klaar voor."

Meer berichten