Afbeelding

Nijeholtpade en gemeente Weststellingwerf starten unieke samenwerking

Algemeen

Op woensdag 18 december ondertekenden de gemeente Weststellingwerf en het dorp Nijeholtpade de Maatschappelijke overeenkomst Nijeholtpade. In deze overeenkomst staan 12 projecten waar de gemeente en het dorp de komende twee jaar samen aan werken. De projecten variëren van de zichtbaarheid van de gebiedsteams tot de aanpak van de Hoofdweg.

Unieke samenwerking

De overeenkomst is een unieke en vernieuwende vorm van samenwerken. Wethouder Hanneke Zonderland is er blij mee: "Het is voor het eerst dat we op zo'n manier gaan samenwerken met onze inwoners. We verwachten dat we samen meer stappen kunnen zetten en projecten op innovatieve manieren kunnen oppakken. We vinden het erg mooi dat het dorp zelf ook haar verantwoordelijkheid en initiatief neemt en taken gaat overnemen. Dit is de ontwikkeling die we als college voor ogen hebben en prachtig aansluit op onze Omgevingsvisie."

De Maatschappelijke overeenkomst richt zich op ontwikkelingen, een andere manier van samenwerken en een nieuwe aanpak en uitvoering van projecten. Het brengt de ambities in beeld, evenals ieders verantwoordelijkheden, beschikbare middelen, haalbaarheid, planning en de rol van de partijen.

Ook voorzitter Henk Jaspers van Plaatselijk Belang is enthousiast over de samenwerking. "We zijn een actief dorp en onze inwoners zijn erg betrokken bij hun eigen leefomgeving. Dat was de reden om een eigen omgevingsvisie te schrijven. Inmiddels hebben we daaruit een aantal projecten gerealiseerd, waarbij inwoners en de gemeente nauw samenwerkten. Dat ging op een heel leuke manier. Ambtenaren kregen voor inwoners een gezicht en omgekeerd. Dat is de echte winst. We beginnen nu trots en energiek aan de volgende stap. Onze inwoners zijn er klaar voor."

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00