Afbeelding

Herinrichting Steenwijkerweg De Blesse kan starten

Algemeen

Het college van B&W heeft het projectplan voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan in De Blesse vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder vorm kunnen krijgen. Doel is om deze wegen veiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven.

De gemeente pakt de herinrichting samen met een groep inwoners van De Blesse op. Projectleider Robert Brouwer heeft namens de gemeente nauw contact met de werkgroep uit het dorp.

Binnenkort gaan de betrokkenen samen door het projectgebied, zodat iedereen dezelfde beleving krijgt. Daarna maken de inwoners samen met de gemeente ontwerptekeningen hoe de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan er uit moeten gaan zien.

Het ontwerp is in de loop van 2020 klaar. Het gaat vervolgens als voorstel naar de gemeenteraad, die haar goedkeuring moet geven en het benodigde geld beschikbaar stelt. In het collegeprogramma is voorlopig uitgegaan van € 3,5 miljoen.

Daarna start het traject van aanbesteding om een bedrijf te vinden dat het werk gaat uitvoeren. In 2021 kan de schop dan daadwerkelijk de grond in.

Met de start van dit grote en belangrijke project geeft het college invulling aan de wens van het dorp. En doen burgemeester en wethouders wat ze beloofd hebben in het collegeprogramma 2018-2022: 'Weststellingwerf, de kracht van Samen en Doen´.

Wethouder Jack Jongebloed: "We doen dit project samen met de inwoners van De Blesse. Ze wachten al lang op een veiligere weg die beter past bij hun dorp. We zorgen tijdens het project voor goede afstemming en communicatie. Dat betekent dat we regelmatig laten horen wat er gaat gebeuren en hoe we het project met zo min mogelijk hinder voor het dorp uitvoeren. We zorgen dat het verkeer zo veilig en gemakkelijk mogelijk kan doorrijden."

Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 23 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 18 apr, 08:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00