Afbeelding

Steun de Kringloop en krijg de Kringloop Game cadeau!

Algemeen

Vanaf deze week ligt er bij Kringloopwinkels een verrassing klaar voor iedereen, die een oud elektrisch apparaat of hanglamp die je thuis niet meer gebruikt, wegbrengt en een tweede leven wil geven.

Bij alle Kringloopwinkels die partner zijn van Wecycle krijgen klanten namelijk in ruil voor hun lampenarmaturen of apparaten een leuk en leerzaam bordspel cadeau: de Kringloop Game 'Wie krijgt zijn lampen en apparaten als eerste gerecycled?'.

Weet dat er een beperkt aantal bordspellen beschikbaar is, dus op=op.

Het bordspel is onderdeel van een landelijke campagne om de inzameling van lampen en armaturen te stimuleren. Denk bij een lampenarmatuur bijvoorbeeld aan een zaklamp, bureaulamp, fietslamp, staande lamp, hanglamp, muurlamp of tuinlamp. De campagne is mogelijk gemaakt door Stichting LightRec voor wie Wecycle de inzameling van energiezuinige lampen organiseert. Wecycle werkt samen met de meeste kringloopbedrijven die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Door samen te werken met Wecycle, bieden kringloopbedrijven hun klanten de zekerheid dat ook in de afdankfase op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten en lampenarmaturen.

Optimale recycling
Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2018 hebben we 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 6 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58