zaterdag 30 mei, 2020 11:09
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

VV Zandhuizen maakt vliegende start

Na promotie wint het vlaggenschip de eerste drie wedstrijden in de vierde klasse

ZANDHUIZEN - VV Zandhuizen heeft een vliegende start gehad aan het begin van het seizoen. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen door het elftal van Jonno van Dijk en Jantinus de Vries, iets wat niemand had gedacht.

"Onze doelstelling was handhaven," vertelt Van Dijk, trainer/coach van VV Zandhuizen. Het team promoveerde vorig seizoen vanuit de vijfde klasse en voor de vierde klasse had eigenlijk niemand hoge verwachtingen. Toch wisten de mannen van Zandhuizen de eerste drie wedstrijden te winnen. "Dat had ik nooit verwacht. Erover dromen, dat wel, ik ben altijd iemand die durft te dromen over zulke dingen, maar dat het ook daadwerkelijk zou gebeuren, dat had ik écht niet verwacht."

Van Dijk was al langere tijd bekend bij de club. Zo'n acht jaar geleden begon hij als assistent-coach onder de toenmalige hoofdcoach en nadat hij zijn trainerspapieren op zak had werd hij in zijn vierde jaar trainer. "Ik ben dus al bekend met het team, en het team is bekend met elkaar. Ze spelen al een hele lange tijd met elkaar en dat is te zien op het veld."

Een nieuwe speler en een nieuwe assistent-trainer kwamen het team dit seizoen versterken, en volgens Van Dijk gaat dat mooi. "De gewonnen wedstrijden hebben een uitstekend effect op het team. De trainingsopkomst is hoog, de stemming is goed, we hebben een elftal dat goed op elkaar is ingespeeld."

Tijd om die doelstelling, handhaven, bij te stellen? "Nog niet," antwoord Van Dijk nuchter, "voor nu is de doelstelling nog steeds handhaving. Als we nog meer gaan winnen, misschien kunnen we dan echt proberen mee te draaien in de middenmoot." Dat nuchtere, dat is iets wat Van Dijk als coach karakteriseert, met beide beentjes op de grond blijven staan. "Elke wedstrijd weer moeten goed voetbal spelen en als dat niet lukt dan moeten we keihard werken. Je best doen, verdedigend goed staan en aanvallend dominant zijn."

Vorig jaar werkt Van Dijk met het team veel aan een duidelijk systeem. Dat werpt nu zijn vruchten af: "Iedereen weet waar hij positioneel moet staan en daarbij is de taakverdeling duidelijk." Het team uit Zandhuizen heeft nog een kracht. Ze zijn fit: "Van de vijftien spelers in de selectie zijn er veertien helemaal gezond."

Hoewel er uiteraard genoten wordt van een goede derde helft, weet Van Dijk dat de spelers gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor het team. "Ze hebben veel voor elkaar over. Ik ben ervan overtuigd dat ze zaterdagavond niet doorzitten." Dat Van Dijk even oud, of misschien zelfs jonger is, dan zijn spelers ziet hij niet als een probleem, maar juist als iets positiefs: "De jongens nemen mij serieus tijdens trainingen en wedstrijden. Als we niet op het veld staan sta ik tussen ze in, dan ben ik één van de jongens."

Ondanks de vliegende start staan de supporters nog niet rijendik langs het veld maar, "maar," vertelt Van Dijk over zijn club: "De supporters van VV Zandhuizen zijn trouw. We zijn misschien niet met veel, we hebben geen honderden fans, maar ze komen elke wedstrijd kijken, of we nu thuis of uit spelen."

Dat het team zo goed zou beginnen had niemand verwacht, hopelijk blijven de spelers van Van Dijk en De Vries ons nog even verrassen. Dan zou het nog eens een heel mooi seizoen kunnen worden.

Meer berichten