vrijdag 10 juli, 2020 10:38
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Zondag 27 oktober 14.00 uur: Rembrandt in Noordwolde

NOORDWOLDE - Beeldend kunstenaar Han van Hagen uit Zuidwolde is een van de deelnemende kunstenaars van de Herfst Expositie 2019 bij Kunstwerk! in de Stellingen.

De kunstenaar heeft zich verdiept in het werk en leven van deze belangrijke Nederlandse kunstenaar. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden. Rembrandt kent iedereen van zijn voornaam alsof het je buurman is, maar wie kent Aert, Gerrit, Hercules nog? Allemaal in die tijd net zulke bekende schilders uit de 17de eeuw.

Zijn weergave van licht in duister bruin gehuld was eerst ongekend populair, maar werd later in de eeuw hopeloos ouderwets gevonden. Zijn pasteus aangebracht verf werd ronduit vies genoemd. Sommigen bleven Rembrandt trouw, anderen kozen de weg van een glanzend en kleurrijk Classicisme. Het wordt tijd voor een hernieuwde kennismaking, en nu ook met zijn tijdgenoten. In deze z.g. kunstvoorstelling komen geestverwanten en afvalligen van Rembrandt voor het voetlicht in de sfeer van zijn tijd. Maar Rembrandt blijft uitgangspunt en zorgt na 350 jaar nog steeds voor verrassingen. Kaarten 7.50 online / 10.00 (incl. koffie/thee) aan de kassa (beperkte kaartverkoop) Locatie: Hoofdstraat 34a (ingang buurthuis) 8391 AW Noordwolde (Frl.) www.kunstwerkindestellingen.nl

Meer berichten