Afbeelding

Nieuwe locatie beschermd wonen

Algemeen

HEERENVEEN - Friesland Begeleid Wonen opende 1 oktober in het oude schoolgebouw aan de Tuymelaarstraat een nieuwe locatie voor beschermd wonen. In totaal zijn er acht zelfstandige en ruime appartementen gebouwd, die ruimte bieden voor acht cliënten.

De oude school, dat ook dienst heeft gedaan als kerk, ziet er van buiten nog hetzelfde uit, maar is van binnen helemaal verbouwd. Kwaliteitsfunctionaris Mike Jager vertelt over de appartementen: “Alles is gloednieuw, dus de kamers zien er modern en ruim uit."

"Elk appartement heeft zijn eigen voordeur, keuken, sanitair, woonkamer en een slaapkamer.” Naast de woonruimtes is ook een gezamenlijke ruimte, waar personeel en cliënten samen kunnen koffie drinken, eten of gezellig een spelletje kunnen doen.”

“Wij bieden een ruimte voor mensen die een psychische kwetsbaarheid hebben,” legt directeur Youssef Youfi uit, “Dan kun je denken aan ADHD, borderline, depressies of andere stoornissen.” Omdat Friesland Begeleid Wonen gepaste zorg wil bieden hanteren ze in- en uitsluitingscriteria, “We willen clienten bieden wat zij aan zorg nodig hebben. Om dit te bereiken werken wij samen met en verwijzen wij door naar andere zorginstellingen in Friesland.’’

Kleinschalige zorg

Friesland Begeleid Wonen onderscheidt zich door kleinschalige zorg aan te bieden. Waar andere bedrijven op sommige locaties dertig appartementen hebben, werken ze met maximaal tien. Jager: “Zo behouden we controle en overzicht. Daarnaast houden we de werkdruk voor ons personeel laag en daarmee blijft de kwaliteit van zorg hoog.” Daarnaast heeft Friesland Begeleid Wonen zijn eigen gedragswetenschappers in dienst. Youfi: “Daarmee helpen we de cliënten om hun doelen te behalen. Er is veel intern overleg, begeleiders kunnen overleggen met casemanagers en zij kunnen weer om hulp vragen bij de gedragswetenschappers. We hebben alle kennis in huis om ervoor te zorgen dat onze cliënten zo goed mogelijk worden begeleid richting zelfstandigheid.”

Het uitgangspunt van de ondersteuning zijn de wensen, behoeften, mogelijkheden, voorkeuren en doelen van de cliënt. Friesland Begeleid Wonen stelt zich als doel om, vanuit een herstelgerichte gedachte, hierop aan te sluiten waardoor de zelfredzaamheid, eigen kracht en maatschappelijke participatie van cliënten vergroot wordt.

Voor informatie, ga naar www.frieslandbegeleidwonen.nl

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 1 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 3 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00