Afbeelding

KWF Samenloop Joure gaat voorlopig niet door

Zorg & Welzijn

JOURE - Tot nader bericht wordt de KWF Samenloop Joure e.o. in de vriesstand gezet vanwege het verloop van Covid-19 en de verwachtingen rondom de evenementenorganisatie. KWF organiseert in Nederland in 2021 daarom geen Samenlopen.

De organisatie van de Samenloop in Joure stond met veel enthousiasme en vrijwillige inzet krachtig in de steigers; de draaiboeken lagen gereed, de teams en vrijwilligers stonden paraat en de eregasten waren uitgenodigd. Bovendien was er reeds € 23.094,00 opgehaald door de teams en door diverse donaties en sponsoring.

De Jouster organisatie heeft besloten dat het bedrag blijft staan en de Samenloop opgepakt wordt zodra de tijd daar rijp voor is. Op deze manier kunnen de teams en hun opbrengsten blijven bestaan. Kankerpatiënten in Joure e.o. krijgen steun van KWF. KWF kent nu wel 11.000 euro toe aan twee lokale projecten in Joure e.o. 

Geld voor De Skulp en Heart Pillow

Dit zijn De Skulp (6.000 euro) – centrum voor leven met kanker met SkulpCafés in onder andere Heerenveen en Sneek - en Heart Pillow (5.000 euro) – een liefdevolle houvast. Deze stichting maakt hartvormige kussens voor (borst)kankerpatiënten tijdens of na hun behandeling om de pijn te verlichten. Voorzitter Froukje Nijholt van De Skulp en Renée Louwes van Heart Pillow zijn blij met de steun.

“Juist in deze coronatijd is het belangrijk om er te zijn voor mensen met kanker.” Een tijdlang dreigden de projecten niet gefinancierd te worden. Renée Louwes: “Het geld voor ons project zou onder andere komen uit de opbrengst van de KWF Samenloop, het 24-uurs wandelevenement dat afgelopen juni in Joure gehouden zou worden. Vanwege corona en het verbod op evenementen kon de Samenloop niet doorgaan, en is er dus ook veel minder geld opgehaald.”

In december 2020 kregen Froukje Nijholt en Renée Louwes onverwachts een verlossend telefoontje: KWF kon het project toch ondersteunen. “We stonden te juichen!” Ook het bestuur van KWF Samenloop Joure e.o., is blij dat De Skulp (www.deskulp.nl) en Heart Pillow – een liefdevolle houvast (www.heartpillow.nl) hun diensten kunnen verlenen.

Belangrijk dat mensen met kanker steun krijgen in hun buurt

“Het is belangrijk dat mensen die met kanker te maken krijgen, steun kunnen vinden in hun eigen buurt, binnen de lokale gemeenschap.” Ondanks dat de Samenloop is uitgesteld tot nader order, zagen de bestuursleden de afgelopen maanden dat de inwoners van Joure nog steeds graag in actie komen om mensen met kanker te helpen. 

“Zoals bijvoorbeeld de KWF horse kalender van Sabien Zwaga, Louwrens Mellema en Ryanne Tigchelaar (www.kwfhorsekalender.nl). Hartverwarmend.” Behalve de projecten in Joure e.o. financierde KWF nog 49 projecten in 41 plaatsen in Nederland. In totaal kent KWF hiermee 395.000 euro toe aan projecten die lokale ondersteuning geven, of bijdragen aan het voorkomen van kanker. 

Een overzicht van alle toegekende projecten vind je op samenloopvoorhoop.nl/lokale-projecten. Hou de website www.samenloopvoorhoop.nl/joure in de gaten om te checken wanneer het wel van start kan gaan. Ook kan de organisatie altijd extra vrijwilligers goed gebruiken.

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00