GGD Fryslân start op 15 januari met vaccineren | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 04:49
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
<p>De Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden, waar op vrijdag 15 januari de grootscheepse vaccinatie van Friesland gaat beginnen.</p>

De Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden, waar op vrijdag 15 januari de grootscheepse vaccinatie van Friesland gaat beginnen.

(Foto: GGD Fryslân)
Corona nieuws

GGD Fryslân start op 15 januari met vaccineren

  Zorg & Welzijn

GGD Fryslân begint vanaf vrijdag 15 januari met vaccineren tegen Covid-19 in Fryslân. Zoals overal in Nederland begint de GGD ook hier met zorgmedewerkers. Personeel van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en instellingen voor gehandicaptenzorg zijn als eerste aan de beurt. Daarna volgen zorgmedewerkers in de wijkverpleging en de wmo-ondersteuning.


De Friese GGD meldt: “Vanaf 15 januari 2021 gaan we starten met vaccineren van zorgpersoneel in de Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden. We hebben voor het WTC Expo gekozen omdat hier voldoende ruimte is, zowel binnen als buiten. Daardoor kunnen we binnen genoeg afstand van elkaar houden en kun je buiten dichtbij parkeren.”

Grootschalige Friese start in WTC Expo

Na deze grootschalige start in het WTC Expo wordt gestart met het vaccineren van kwetsbare groepen en ouderen. Dit wordt verzorgd door de instellingen en huisartsen.

Tijdens de feestdagen is er keihard doorgewerkt

André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van GGD’en: “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen.”

GGD: ‘Dankzij vaccineren krijgen we onze vrijheid terug’

De GGD wil uiteraard ook nog graag het volgende laten weten: “Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Heb je een vraag over het coronavirusvaccin? Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk informatienummer 0800-1351.

Friese informatie over de vaccinatie in onze provincie kun je vinden op deze link: https://www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/?fbclid=IwAR0J7vcbTOFuDm6Jck4fD0ET4vtkJj_9tBq_pBhNPukO4idKu_CVWAeE_II.

Meer berichten