maandag 3 augustus, 2020 22:06
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Familie Andrews met het Stapdiploma
Familie Andrews met het Stapdiploma

Diploma's voor Stapgezinnen

  Zorg & Welzijn

Sneek - Slingers en ballonnen, cadeautjes en lekkers en natuurlijk diploma’s, de medewerkers van de Stapprogramma’s zijn in deze periode altijd druk bezig met de voorbereidingen van de jaarlijkse diplomafeesten! Helaas gooit de Coronacrisis roet in het eten en was het voor de Stapprogramma’s niet mogelijk een groot diplomafeest te organiseren. “Als de ouders en kinderen niet hier naartoe kunnen komen, dan gaan wij toch gewoon op diplomabezoek”, opperde Hermienna van der Bij, Stapmedewerker bij Scala Het Jonge Kind enthousiast.

Stap diploma

Afgelopen week hebben 8 kinderen en hun vader of moeder in de gemeente Súdwest Fryslân het Stapdiploma in ontvangst genomen en 13 kinderen ontvingen een certificaat, zij vervolgen het programma na de zomervakantie. Met een versierd krukje onder de arm, het Stapdiploma en een cadeautje belde de Stapmedewerker aan bij het gezin dat zij de afgelopen twee jaren wekelijks hebben ondersteund bij het uitvoeren van de activiteiten van Opstapje of Opstap. Tot grote verrassing van de ouders werden zij via een vlog toegesproken door wethouder Mirjam Bakker. De wethouder sprak haar bewondering uit voor de ouders met de woorden: “Wat ik bijzonder vind is dat jullie letterlijk je huis en hart hebben opengesteld voor onze Stapmedewerkers, fantastisch, mijn complimenten daarvoor!” Wethouder Mirjam Bakker feliciteerde het hele gezin: “dit diploma is uniek, omdat het zowel voor de ouders als voor de kinderen is, jullie hebben het samen verdiend, gefeliciteerd.” De woorden van de wethouder werden dankbaar in ontvangst genomen.

Solomon Andrews heeft samen met zijn ouders het Opstapje diploma in ontvangst mogen nemen uit handen van Stapmedewerker Anneloes van Eisden, in de bibliotheek te Sneek. Marjan Mienstra, beleidsambtenaar gemeente Súdwest Fryslân was aanwezig tijdens dit feestelijke moment.

Stapprogramma’s bij Scala

Sinds 2015 worden de Stapprogramma’s door Stichting Scala uitgevoerd in de gemeente Súdwest Fryslân. Opstapje is een tweejarig spel- en leerprogramma voor kinderen van 2-4 jaar waarbij ouders hun eigen kind, d.m.v. activiteiten, voorbereiden op de basisschool. Opstap is het programma voor kleuters die door de activiteiten worden voorbereid op groep 3. Wekelijks krijgen de gezinnen bezoek van één van de Stapmedewerkers die hen bij het uitvoeren van het programma ondersteunt. De Stapprogramma’s bestaan uit werkmateriaal met daarin verhaaltjes, liedjes en oefeningen en speelgoed waarmee de ouders samen met hun kind aan de slag gaan. Wilt u meer informatie over de Stapprogramma’s? Kijk dan op www.scala-welzijn.nl.

Meer berichten