De binnenstadondernemers van Sneek staan te trappelen om open te gaan, hebben schoon genoeg van de coronamaatregelen. Daarom houden ze een ludieke schoonmaakactie in de stad.
De binnenstadondernemers van Sneek staan te trappelen om open te gaan, hebben schoon genoeg van de coronamaatregelen. Daarom houden ze een ludieke schoonmaakactie in de stad.

Sneker ondernemers hebben schoon genoeg van corona maatregelen

Zakelijk Corona nieuws

SNEEK - De ondernemers in de binnenstad van Sneek wassen aanstaande dinsdag 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur hun ramen, vegen hun stoepje en drinken een bakkie koffie met elkaar. “Als symbool voor de opening van het Watersport- en toeristenseizoen en om perspectief te bieden op een snelle heropening van de stad” aldus Jan Gerbrand Krol, binnenstadmanager in Sneek.

Ze hebben schoon genoeg van de coronamaatregelen en hebben daarom deze ludieke schoonmaakactie met serieuze ondertoon bedacht. Op initiatief van de Vereniging Ondernemend Sneek en met medewerking van de gemeente Súdwest-Fryslân, Rooth Multiservice en Schoonmaakbedrijf Van Dijk en de Boer is deze actie tot stand gekomen. Er moet perspectief komen, dit is niet meer vol te houden, vinden zij.

Sneker binnenstadondernemers staan te trappelen om weer open te gaan

Alle ondernemers staan te trappelen om weer open te gaan. Horeca en winkels hebben de plannen klaar liggen om op een veilige verantwoorde manier open te gaan en bezoekers te ontvangen. “We missen onze klanten. We hebben de lobby van 75 steden en brancheorganisatie INRetail actief gesteund. Ook hebben we een verzoek bij onze burgemeester Jannewietske de Vries gedaan om in het overleg met de veiligheidsregio het signaal vanuit de ondernemers mee te nemen.”

‘Lang begrip gehad voor corona maatregelen, maar dit kan niet langer doorgaan’

“Daarmee zijn de winkels en horeca nog niet open, maar we moeten de druk er vol op blijven houden. Er moet nu echt iets gebeuren, zonder enig perspectief gaat menig ondernemer er financieel en mentaal aan onderdoor. We hebben heel lang begrip gehad voor de coronamaatregelen, maar nu is perspectief voor maatschappij en economie echt noodzakelijk, dit kan zo niet langer doorgaan.”

Het watersportseizoen en toeristenseizoen staat voor de deur

“Gelukkig dringt dit nu heel langzaam door in Den Haag, gezien de voorzichtige versoepelingen”, aldus Jan Gerbrand Krol. Hij vervolgt: “Symbolisch willen we dit perspectief creëren door dinsdag met elkaar de ramen te wassen en de stoep te vegen. Bovendien staat het drukke watersport- en toeristenseizoen voor de deur.”

“We willen onze bezoekers in Sneek altijd gastvrij ontvangen in een schone binnenstad. Alle ondernemers de straat op, de handen uit de mouwen en de zaak weer spik en span maken aan de buitenkant. Past ook bij dit lente weer. En even bijpraten met je buren, dat is altijd goed”.

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00