donderdag 22 oktober, 2020 00:22
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto:

Pienter verwelkomt eerste cursisten op bedrijventerrein De Marne, Bolsward

  Zakelijk

Bolsward – Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Pienter Praktische Bedrijfsopleidingen verwelkomt haar eerste cursisten op De Marne 119 in Bolsward. Vandaag staat een cursus BHV op de planning. Acht deelnemers volgen onder leiding van een ervaren instructeur een praktijkgerichte cursus. ‘’Branden blussen, wonden verzorgen en reanimeren, het hoort er allemaal bij’’ vertelt Johannes Veenema, accountmanager bij Pienter.


Lokale opleider

‘’In Bolsward is er duidelijk vraag naar een lokale opleider waar je snel terecht kan’’ stelt Johannes. ‘’Bij Pienter bieden we standaard een selectie aan van cursussen die op onze locatie in Bolsward gevolgd kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld aan een VCA Basis, BHV of een Heftruckcursus.’’. 

Praktijk centraal

Mede door eigen ervaringen ligt de focus bij Pienter op een praktijkgerichte cursus. ‘’Onze instructeurs weten hoe ze de theorie op een praktische manier kunnen overbrengen. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal wordt de theorie behandeld’’ legt Johannes uit. ‘’Daarnaast is er in de hal en het leslokaal voldoende ruimte om de theorie in de praktijk te brengen’’.

COVID-19

Met oog op de eerste cursussen werden de ontwikkelingen rondom het Corona-virus door Pienter op de voet gevolgd. ‘’Gelukkig kunnen de cursussen nog gewoon doorgaan’’ vertelt Johannes. ‘’Natuurlijk met de nodige maatregelen zoals desinfectiezuilen, looproutes en mondkapjes maar we kunnen nog steeds verantwoord een cursus geven. Dat is ook het voordeel van de grote ruimtes die we hier hebben’’.

Meer berichten