Afbeelding

Een prachtig paasweekend, maar blijf jij ook binnen?

Toerisme

FRIESLAND - Er staat een prachtig paasweekend voor de deur. In het zonnetje is het prima uit te houden met korte mauwen en een zonnebril. We willen de hort op, naar het water, naar familie voor die traditionele paasbrunch. Buiten lonkt, maar juist in deze tijd moeten we nog steeds zo veel mogelijk thuis blijven. Het is essentieel dat we dat volhouden want het kan best zijn dat één weekendje alle maatregels loslaten over twee weken grote gevolgen gaat hebben. Wat gaan we doen dit weekend?

Varen
Zodra de eerste zon van de lente zich laat zien, denken Friezen eigenlijk maar aan één ding: de prachtige Friese wateren. Of het nou een kano is, een fluistersloepje, een zeilboot of een enorm skûtsje, we moeten onze neus in de frisse meer- en zeewinden steken. Dat kan best, maar wees je ervan bewust dat op het water dezelfde regels tellen als op het vaste land. Daarnaast zijn nagenoeg alle faciliteiten voor watersporters gesloten. Denk aan toilet- en douchegebouwen en horeca aan het water. De bruggen en sluizen gaan tot en met 28 april ook maar zeer beperkt open. De Friese gemeenten hanteren in deze periode (dus tot en met 28 april) het winterregime. Eigenlijk geldt hier ook, blijf gewoon lekker thuis. Er komt wel weer een tijd dat we massaal op onze bootjes kunnen varen, maar nu is het beter om thuis in de tuin of op het balkon te gaan zitten. Bekijk hier een kort filmpje van de waterpolitie.

Fietsen
Ook even op de fiets stappen is een aanlokkelijke gedachte. Bovendien is zonlicht en frisse lucht goed voor je weerstand. Dat dacht de Fryske fietsersbond ook en ze publiceerden een paar 'coronaproof' fietsroutes. Twee dagen en veel negatieve reacties later kwamen ze terug op dit idee. Er bestaan geen 'corona-proof' fietstroutes. Ze geven toe dat ze niemand hadden moeten aanmoedigen om op de fiets te stappen, want de regel is nog altijd: blijf thuis. Hier geldt ook nog steeds dat we echt wel weer naar buiten mogen en dat we nog even geduld moeten hebben. 

Wat kan ik wel doen?
Er zijn nog genoeg leuke dingen die je thuis kan doen. Spelletjes zijn ideaal voor gezinnen. RondOm Vandaag zocht er een paar leuke uit

  1. Monopoly
    Met Monopoly ben je wel eventjes bezig. Het spel zorgt voor de nodige spanning en faalt niet om jou en je kinderen bezig te houden op een rustige dag. Tip: speel het met meer dan twee mensen zodat het spel nog gezelliger wordt!

  1. Verstoppertje 
    Als je een spannend spel dat geschikt voor binnen en buiten is zoekt, is verstoppertje wat je nodig hebt. Er zijn ook een heleboel verschillende manieren om tikkertje te spelen. Probeer eens een van deze variaties op het spel om het verfrissend te houden. Eventueel kan je het spelen met een buut, die je vrij speelt.

  2. Belgisch verstoppertje
    Met Belgisch verstoppertje verstopt een persoon zich en zoekt de rest. Als je hem/haar gevonden hebt ga je er bij zitten en de laatste die hem/haar vind is de verliezer

  1. 30 seconds
    Het doel van het spel is om binnen de 30 seconden de 5 begrippen te raden die een teamgenoot aan je probeert te beschrijven. Wanneer je een begrip goed hebt geraden krijg je er een punt bij. Het team dat als eerste de finish bereikt is het winnende team van het spel. Speel 30 Seconds met de familie voor een hilarische middag die niet verveelt.

Cluedo
Cluedo is een echte klassieker en door de jaren heen in diverse versies uitgebracht. Met dit spannende spel probeer je de moord op de bewoner van huize Swanenburg, dr Black op te lossen. Een spannend spel waar je goed bij op moet letten.

  1. Trivial pursuit, famillie editie
    Het wereldberoemde vraag- en antwoordspel. Met eigentijdse vragen en een ouderen en kinderen variant kom je zeker wel de thuisblijfperiode door. 

  1. Wordfeud
    Het spel dat je moeder altijd speelde toen ze net een nieuwe telefoon had bestaat nog steeds. En nu is de perfecte tijd om het weer te spelen. Leg woorden neer en verdien zo punten. Je kan het online tegen mensen over de hele wereld spelen maar ook tegen vrienden en familie. Wordfeud is beschikbaar voor Android en iOS.

  1. Draw Something
    Beschikbaar om te downloaden voor Android en iOS, met Draw Something vermaak je je goed. Het spel gaat als volgt: je tekent iets waarvan de ander moet raden wat het is. Hiervoor krijgt diegene een aantal letters. Geschikt voor zowel kinderen als ouders. 

  1. Ticket to ride
    Een spel dat overal voorbijkomt! Een gezellig spel waar je met maximaal 5 spelers een spoorweg door Europa bouwt. Punten scoor je door het bouwen van spoorwegen, het claimen van routes en het plaatsen van de langste ononderbroken route. Een heel leuk spel dat gegarandeerd gezelligheid gaat brengen in jouw quarantaine. Je zit natuurlijk nog wel even aan elkaar vast, bouw een band op met dit spel en binnen no time is het voorbij.  

  1. UNO
    Zowel in online als in kaartspel vorm is UNO perfect om een gezellig spel te spelen. Het spel duurt net zolang tot een van de spelers het punten totaal van 500 heeft en is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar.

  1. Rummikub
    Rummikub kun je als bordspel spelen, maar er is ook een app van. Het werkt hetzelfde als het bordspel en je kunt online spelen tegen andere mensen. Net als de Wordfeud app.

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00