Henk de Jong ontvangt trots en blij zijn prijs voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie.
Henk de Jong ontvangt trots en blij zijn prijs voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Foto: ProNews

Emoties Henk de Jong bij zijn uitverkiezing

Sport

LEEUWARDEN - De erkenning doet hem goed. Dat collega-trainers en de aanvoerders van alle teams hém hebben uitverkozen tot Beste Trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur-trainer Henk de Jong was zichtbaar geëmotioneerd toen hij hoorde dat hij als allerbeste was uitverkozen.

Presentatrice Fresia Cousiño Arias van ESPN verraste de trainer toen ze in een foodtruck naar hem toe kwam en op een bijzondere manier het Gouden Kampioensschild overhandigde.

Uniek schilderij en Gouden Kampioensschild

De Drachtster oefenmeester kreeg een uniek schilderij aangeboden door Barry Pirovano met daarbij een videoboodschap van collega’s uit de voetballerij zoals onder andere Arne Slot, Wim Jonk, Regillio Vrede, Rogier Meijer en Hans Nijland. Na de lovende woorden verrasten zijn trotse ouders en jongere broer hem met het Gouden Kampioensschild.


Henk de Jong ontvangt de prijs uit handen van zijn familie. - FotoProNews

Henk de Jong reageert uiteraard blij en trots “Dit doet mij echt iets. Ongelooflijk onverwacht. Ik dacht dat iedereen hier was voor Robert Mühren, maar dat is dus niet zo. En het mooiste is dat de selectie dit dus gewoon wist!”, aldus de zichtbaar emotionele succestrainer.

Topscorer Robert Mühren ‘Beste Speler’

Er is nóg meer Cambuur-succes, want spits Robert Mühren is uitverkozen tot Beste Speler én Topscorer van diezelfde Keuken Kampioen Divisie. De Volendamse topschutter in Leeuwarder dienst beleefde een historisch seizoen, waarin hij kampioen werd met SC Cambuur en maar liefst 38 doelpunten wist te maken. 

Presentatrice Fresia van ESPN reed samen met Robert Mühren naar zijn oude amateurclub RKAV Volendam en onthulde daar een bijzondere muurschildering die een prominente plek heeft gekregen bij de club waar het allemaal begon. 

Gouden Schild uitgereikt door oom Arnold Mühren

Het is een bijzondere erkenning van de uitzonderlijke prestaties van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Het Gouden Schild werd uitgereikt door zijn oom Arnold Mühren. Hij is - evenals Robert - ook actief geweest in het betaald voetbal. Zo speelde hij onder andere voor Ajax en het Nederlands Elftal.

Robert Mühren – die zijn titel kreeg door de stemmen van trainers, aanvoerders en het publiek uit de Keuken Kampioen Divisie - reageert uiteraard ook trots: “Ik ben echt ontzettend blij en trots. Mijn opa is twee jaar geleden overleden en ik heb beloofd dat ik hem trots zou maken. Dat is nu denk ik wel gelukt.”


Robert Mühren ontvangt de prijs uit handen van zijn beroemde oom Arnold Mühren. - Foto Vincent de Vries

Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19
Afbeelding
4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf Algemeen 9 apr, 11:10
Afbeelding
Swingend Friso Sneek poule winnaar na 3-0 zege op Regioteam Djopzz Zwolle Sport 8 apr, 09:08