Het publiek op de Noordtribune van Cambuur was normaal gesproken uit hun dak gegaan bij de bijzondere monsterzege van Cambuur op Excelsior. Binnen een half uur van 1-2 achter naar 7-2 winnen. Erg bijzonder.
Het publiek op de Noordtribune van Cambuur was normaal gesproken uit hun dak gegaan bij de bijzondere monsterzege van Cambuur op Excelsior. Binnen een half uur van 1-2 achter naar 7-2 winnen. Erg bijzonder. Foto: RondOm Vandaag

Ongelooflijke monsterzege Cambuur op Excelsior

Sport

LEEUWARDEN - De voetballers van Cambuur hebben vanmiddag in de laatste 27 minuten van de wedstrijd maar liefst zesmaal gescoord en een 1-2 achterstand omgebogen in een 7-2 overwinning! 

In de zevende minuut van de tweede helft kwam de Leeuwarder club op een 1-2 achterstand en in de 63-ste minuut werd het 2-2 door wie anders dan clubtopscorer Robert Mühren. Daarna zette Cambuur aan voor een sterk offensief en dat resulteerde in de bijzonder grote overwinning.

Driemaal Mühren en driemaal Oratmangoen

De mannen die de treffers veroorzaakten waren Mühren (uiteraard welhaast) en Ragnar Oratmangoen. Stuivertje wisselend oftewel om en om joegen zij de bal tegen de touwen van het Excelsior doel. Overigens, in de eerste helft scoorde Jarchinio Antonia de gelijkmaker nadat Zwarts voor Excelsior de score had geopend in de zesde minuut.

Helaas geen publiek op de tribunes bij dit spektakel

Jammer dat er vanwege de coronamaatregelen geen toeschouwers in het Cambuur stadion mogen zitten, anders was het een geweldig volksfeest geworden. Het zal spannend worden in de binnenstad of er ditmaal vuurwerk zal worden afgestoken en supporters zich aan de coronaregels houden. Het kampioenschap kan de Leeuwarders nu in elk geval echt niet meer ontgaan.

Kampioenschap ‘in da pocket’

Trainer Henk de Jong kan zijn best blijven doen om de juichstemming laag te houden om zijn manschappen geconcentreerd te houden, maar het hek mag nu best even van de dam, na zo’n geweldig laatste half uur in het duel met Excelsior en vooral ook de stand op de ranglijst.

Met nog zes wedstrijden te gaan is het verschil met de nummer twee De Graafschap negen punten en het verschil met de nummer drie FC Almere City elf punten. Almere en De Graafschap zullen beide Cambuur moeten inhalen om het promotiefeest nog te kunnen verpesten voor de Leeuwarders. Een onmogelijke taak.

Het bijzondere scoreverloop:

6’ 0-1 J. Zwarts; 14’ 1-1 J. Antonia; 52’ 1-2 E. Ómarsson; 63’ 2-2 R. Mühren; 71’ 3-2 R. Oratmangoen; 76’ 4-2 R. Mühren; 84’ 5-2 R. Oratmangoen; 87’ 6-2 R. Mühren; 90’ 7-2 R. Oratmangoen.

En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00